Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 6 osoba

Biskvit

4 Jaja

3 supena kašika Šećera

3 supena kašika Glatkog brašna

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

Krema

7 dl Mleka

4 supena kašika Šećer

2,5 dl Slatke pavlake

Punč

2 dl Vode

8 supena kašika Šećer

1 dl Rum

1 komad/a Naribana kora narandze

Čokoladni preliv

100 g Čokolada za kuvanje

5 supena kašika Slatka pavlaka

Dekorisanje

100 g Mleveni orasi

1 malo Suvo grožđe

2,5 dl Slatka pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Biskvit

Odvojite žumanca od belanaca i od belanacaka istucite čvrst sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i dodajte im sneg od belanaca i nakon toga brašno u koje ste umešali dr. Oetker prašak za pecivo. Stavite u namašćeni pleh za pečenje i pecite na 175 °C.

Ispeći ovakva dva biskvita- u drugi umešati 4 supene kašike kakaoa.

Krema

Prvo u malo mleka razmutite puding, ostatak stavite da se kuva.

U vruće mleko dodajte šećer, nakon njega puding i mešati dok se ne zgusne. Ostavite da se potpuno ohladi. Nakon što se puding ohladio, kremi dodajte umućenu slatku pavlaku i sve zajedno lagano izmešajte.

Punč

U vruću vodu dodajte šećer i naribanu koricu ili ekstrakt naranče i mešajte dok se ne otopi. Na kraju dodajte rum.

Čokoladni preliv

Rastopite čokoladu za kuvanje u slatkoj pavlaci(ne ulupanoj) i dobro ohladite.

Slaganje kolača

U plehu:

Tamni biskvit iscepkati na manje komade, zaliti sa polovinom punča, zatim pola krema i posuti mlevenim orasima.

Potom svetli biskvit isto iscepkati na komade, zaliti ostatkom punča, druga polovina krema i mleveni orasi.

Preliti čokoladnim prelivom i DOBRO ohladiti.

Kad se ohladio vaditi kasikom za sladoled i slagati kugle u čaše ili činije za posluženje.

Dekoracija

Ukrasiti šlagom, po želji mlevenim orasima, suvim grožđem, ćokoladnim mrvicama, topingom od čokolade.