Odvojite žumanca od belanaca i od belanacaka istucite čvrst sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i dodajte im sneg od belanaca i nakon toga brašno u koje ste umešali dr. Oetker prašak za pecivo. Stavite u namašćeni pleh za pečenje i pecite na 175 °C.
Ispeći ovakva dva biskvita- u drugi umešati 4 supene kašike kakaoa.
Krema
Prvo u malo mleka razmutite puding, ostatak stavite da se kuva.
U vruće mleko dodajte šećer, nakon njega puding i mešati dok se ne zgusne. Ostavite da se potpuno ohladi. Nakon što se puding ohladio, kremi dodajte umućenu slatku pavlaku i sve zajedno lagano izmešajte.
Punč
U vruću vodu dodajte šećer i naribanu koricu ili ekstrakt naranče i mešajte dok se ne otopi. Na kraju dodajte rum.
Čokoladni preliv
Rastopite čokoladu za kuvanje u slatkoj pavlaci(ne ulupanoj) i dobro ohladite.
Slaganje kolača
U plehu:
Tamni biskvit iscepkati na manje komade, zaliti sa polovinom punča, zatim pola krema i posuti mlevenim orasima.
Potom svetli biskvit isto iscepkati na komade, zaliti ostatkom punča, druga polovina krema i mleveni orasi.
Preliti čokoladnim prelivom i DOBRO ohladiti.
Kad se ohladio vaditi kasikom za sladoled i slagati kugle u čaše ili činije za posluženje.
Dekoracija
Ukrasiti šlagom, po želji mlevenim orasima, suvim grožđem, ćokoladnim mrvicama, topingom od čokolade.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 6 osoba
4 Jaja
3 supena kašika Šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
3 supena kašika Glatkog brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
7 dl Mleka
4 supena kašika Šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2,5 dl Slatke pavlake
2 dl Vode
8 supena kašika Šećer
1 dl Rum
1 komad/a Naribana kora narandze
100 g Čokolada za kuvanje
5 supena kašika Slatka pavlaka
100 g Mleveni orasi
1 malo Suvo grožđe
2,5 dl Slatka pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Biskvit
Odvojite žumanca od belanaca i od belanacaka istucite čvrst sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i dodajte im sneg od belanaca i nakon toga brašno u koje ste umešali dr. Oetker prašak za pecivo. Stavite u namašćeni pleh za pečenje i pecite na 175 °C.
Ispeći ovakva dva biskvita- u drugi umešati 4 supene kašike kakaoa.
Krema
Prvo u malo mleka razmutite puding, ostatak stavite da se kuva.
U vruće mleko dodajte šećer, nakon njega puding i mešati dok se ne zgusne. Ostavite da se potpuno ohladi. Nakon što se puding ohladio, kremi dodajte umućenu slatku pavlaku i sve zajedno lagano izmešajte.
Punč
U vruću vodu dodajte šećer i naribanu koricu ili ekstrakt naranče i mešajte dok se ne otopi. Na kraju dodajte rum.
Čokoladni preliv
Rastopite čokoladu za kuvanje u slatkoj pavlaci(ne ulupanoj) i dobro ohladite.
Slaganje kolača
U plehu:
Tamni biskvit iscepkati na manje komade, zaliti sa polovinom punča, zatim pola krema i posuti mlevenim orasima.
Potom svetli biskvit isto iscepkati na komade, zaliti ostatkom punča, druga polovina krema i mleveni orasi.
Preliti čokoladnim prelivom i DOBRO ohladiti.
Kad se ohladio vaditi kasikom za sladoled i slagati kugle u čaše ili činije za posluženje.
Dekoracija
Ukrasiti šlagom, po želji mlevenim orasima, suvim grožđem, ćokoladnim mrvicama, topingom od čokolade.
Tagovi