Sastojci

Za 8 osoba

Za pripremu

1,5 litar vode

1 dcl sirćeta

6 kašika šećera

3,5 kašike soli

5 kg crvene paprike

1,5 kg očišćenog plavog patlidžana

500 ml ulja

2 kašikice C Konzervans

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

Paprici izvadite seme pa je isecite na manju parčad. Patlidžan oljuštite pa i njega isecite na manju parčad. Stavite u šerpu, sipajte vodu, sirće, šećer i so. Kuvajte dok ne omekša.

Za pripremu

Izvadite iz tečnosti, malo je ohladite pa sameljite na mašinu za meso. U drugu šerpu sipajte ulje da se dobro ugreje.

Za pripremu

Kad zacvrči sipajte smesu pa kuvajte uz mešanje oko 30 minuta. Stavite konzervans. Po ukusu stavite i malo ljute paprike.

Za pripremu

Vruć ajvar sipajte u tegle i odmah povežite.