Skuvajte belo meso i šargarepu, pa belo meso iseckajte na sitne komadiće ili iskidajte rukama a šargarepu na kolutove.
Na ulju prodinstajte sitno seckan ljubičast luk, pa dodajre proceđen pirinač. Dinstajte dva-tri minuta uz mešanje i postepeno dodavanje supe od mesa. Dodajte seckan beli luk i seckano belo meso, posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku i suvi začin i dinstajte poklopljeno uz povremeno mešanje i dodavanje supe.
Sastojci
Za 3 osoba
1 komad/a belo pileće meso
1 čaša pirinča
1 glavica ljubičastog ili crnog luka
2 čena belog luka
5-6 supena kašika ulja
1 komad/a šargarepe
po ukusu so,biber, aleva paprika, suvi začin
po želji peršuna
Priprema
priprema:
Operite pirinač i potopite u vodu.
Skuvajte belo meso i šargarepu, pa belo meso iseckajte na sitne komadiće ili iskidajte rukama a šargarepu na kolutove.
Na ulju prodinstajte sitno seckan ljubičast luk, pa dodajre proceđen pirinač. Dinstajte dva-tri minuta uz mešanje i postepeno dodavanje supe od mesa. Dodajte seckan beli luk i seckano belo meso, posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku i suvi začin i dinstajte poklopljeno uz povremeno mešanje i dodavanje supe.
Kada pitinač omekša, pospite seckanim pešunom.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Tagovi