Sastojci

Za 3 osoba

sastojci:

1 komad/a belo pileće meso

1 čaša pirinča

1 glavica ljubičastog ili crnog luka

2 čena belog luka

5-6 supena kašika ulja

1 komad/a šargarepe

po ukusu so,biber, aleva paprika, suvi začin

po želji peršuna

Priprema

priprema:

Operite pirinač i potopite u vodu.

Skuvajte belo meso i šargarepu, pa belo meso iseckajte na sitne komadiće ili iskidajte rukama a šargarepu na kolutove.

Na ulju prodinstajte sitno seckan ljubičast luk, pa dodajre proceđen pirinač. Dinstajte dva-tri minuta uz mešanje i postepeno dodavanje supe od mesa. Dodajte seckan beli luk i seckano belo meso, posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku i suvi začin i dinstajte poklopljeno uz povremeno mešanje i dodavanje supe.

Kada pitinač omekša, pospite seckanim pešunom.

Poslužite uz sezonsku salatu.