Skuvajte 5 dl mleka sa šećerom i vanilom a u 2 dl rastvorite puding pa ga dodajte u mleko. Kuvajte dok se ne zgusne pa ga pokrijte tankom folijom i ostavite da se prohladi. U mlak puding dodajte puter umućen sa šećerom u prahu i mutite mikserom da se dobro sjedini a zatim dodajte i kiselu pavlaku i ponovo lagano sjedinite.
Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 2-3 kašike šlaga dodajte u puding i lagano, najmanjom brzinom miksera mutite nekoliko sekundi..
U odgovarajući sud sipajte sok koji su pustile zamrznute jagode pa dodajte vodu. Dodajte šećer i gustin pa kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jagode i nastavite da kuvate još 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.
Uzanu dugačku posudu po dnu i sa strane prekrijte tankom prijanjajućom folijom pa poređajte red piškota (možete ih na sekund pokvasiti u mleku ili soku) pa preko nanesite polovinu krema od vanile - preko njega poređajte 6 piškota - pa preko nanesite fil od jagoda - pa ponovo 6 piškota (kao na slici) - i drugu polovinu krema od vanile i dobro ga izravnajte.
Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru.
Glazura od čokolade:
Čokoladu sa uljem otopite na pari pa prelijte preko ohlađene torte pa kada se glazura stegne, dekorišite je ostatkom šlaga.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 12 osoba
po potrebi piškote
7 dl mleka
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
5-6 kašika C Šećer u prahu 250g
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
200 gr putera
300 gr jagoda svežih ili zamrznutih
6 kašika šećera
3 pune kašike Dr. Oetker Gustin
3,5 - 4 dl vode
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
150 gr čokolade
3 kašike ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Skuvajte 5 dl mleka sa šećerom i vanilom a u 2 dl rastvorite puding pa ga dodajte u mleko. Kuvajte dok se ne zgusne pa ga pokrijte tankom folijom i ostavite da se prohladi. U mlak puding dodajte puter umućen sa šećerom u prahu i mutite mikserom da se dobro sjedini a zatim dodajte i kiselu pavlaku i ponovo lagano sjedinite.
Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 2-3 kašike šlaga dodajte u puding i lagano, najmanjom brzinom miksera mutite nekoliko sekundi..
U odgovarajući sud sipajte sok koji su pustile zamrznute jagode pa dodajte vodu. Dodajte šećer i gustin pa kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jagode i nastavite da kuvate još 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.
Uzanu dugačku posudu po dnu i sa strane prekrijte tankom prijanjajućom folijom pa poređajte red piškota (možete ih na sekund pokvasiti u mleku ili soku) pa preko nanesite polovinu krema od vanile - preko njega poređajte 6 piškota - pa preko nanesite fil od jagoda - pa ponovo 6 piškota (kao na slici) - i drugu polovinu krema od vanile i dobro ga izravnajte.
Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru.
Glazura od čokolade:
Čokoladu sa uljem otopite na pari pa prelijte preko ohlađene torte pa kada se glazura stegne, dekorišite je ostatkom šlaga.
Tortu do služenja držite u frižideru.
Tagovi