Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 12 osoba

sastojci:

po potrebi piškote

krem od vanile:

7 dl mleka

200 gr putera

Fil od jagoda:

300 gr jagoda svežih ili zamrznutih

6 kašika šećera

3 pune kašike Dr. Oetker Gustin

3,5 - 4 dl vode

Čokoladna glazura:

150 gr čokolade

3 kašike ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

  Skuvajte 5 dl mleka sa šećerom i vanilom a u 2 dl rastvorite puding pa ga dodajte u mleko. Kuvajte dok se ne zgusne pa ga pokrijte tankom folijom i ostavite da se prohladi. U mlak puding dodajte puter umućen sa šećerom u prahu i mutite mikserom da se dobro sjedini a zatim dodajte i kiselu pavlaku i ponovo lagano sjedinite.

Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 2-3 kašike šlaga dodajte u puding i lagano, najmanjom brzinom miksera mutite nekoliko sekundi..

U odgovarajući sud sipajte sok koji su pustile zamrznute jagode pa dodajte vodu. Dodajte šećer i gustin pa kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jagode i nastavite da kuvate još 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.

Uzanu dugačku posudu po dnu i sa strane prekrijte tankom prijanjajućom folijom pa poređajte red piškota (možete ih na sekund pokvasiti u mleku ili soku) pa preko nanesite polovinu krema od vanile - preko njega poređajte 6 piškota -  pa preko nanesite fil od jagoda - pa ponovo 6 piškota (kao na slici) - i drugu polovinu krema od vanile i dobro ga izravnajte.

Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru.

Glazura od čokolade:

Čokoladu sa uljem otopite na pari pa prelijte preko ohlađene torte pa kada se glazura stegne, dekorišite je ostatkom šlaga.

Tortu do služenja držite u frižideru.