U dve različite činije odvojiti sva žumanca od belanaca. U činiju sa belancima dodati prstohvat soli. Dodatkom soli sneg će biti čvršći i neće splasnuti. Mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Potom u sneg od belanaca dodati kristal šećer i vanilin šećer. Nastaviti mikserom mućenje dok se ne istopi sav šećer, pa dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem.
Prilikom merenja potrebne količine brašna, u njega dodati i prašak za pecivo. Kombinacija ova dva sastojka čini da kora zasigurno nadođe.
Kada umutite smesu, dodati brašno i prašak za pecivo.
Špatulom promešati da se smesa sjedini.
Pečenje
Pek papirom obložiti tepsiju pravougaonog oblika. Smesu razlivati tako da bude ravnomerno raspoređena duž tepsije.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 40 minuta.
Zalivanje kore
U šerpici zagrevati slatku pavlaku, da ne proključa.
Kada se kora ispeče i bude vruća, postepeno je zalivati zagrejanom slatkom pavlakom.
Koru možete prebaciti na tacnu i ostaviti da se hladi u frižideru barem 2 sata.
Dodatak karamel preliva
Na ohlađenu koru preliti gotov karamel preliv.
Vratiti kolač u frižider na hlađenje. Dužim stajanjem u frižideru kolač je mekši i sočniji.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 50 osoba
8 komad/a Jaja
Prstohvat So
130 g Kristal šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
270 g Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2000 ml Slatka pavlaka
500 g Karamel preliv
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
U dve različite činije odvojiti sva žumanca od belanaca. U činiju sa belancima dodati prstohvat soli. Dodatkom soli sneg će biti čvršći i neće splasnuti. Mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Potom u sneg od belanaca dodati kristal šećer i vanilin šećer. Nastaviti mikserom mućenje dok se ne istopi sav šećer, pa dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem.
Prilikom merenja potrebne količine brašna, u njega dodati i prašak za pecivo. Kombinacija ova dva sastojka čini da kora zasigurno nadođe.
Kada umutite smesu, dodati brašno i prašak za pecivo.
Špatulom promešati da se smesa sjedini.
Pečenje
Pek papirom obložiti tepsiju pravougaonog oblika. Smesu razlivati tako da bude ravnomerno raspoređena duž tepsije.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 40 minuta.
Zalivanje kore
U šerpici zagrevati slatku pavlaku, da ne proključa.
Kada se kora ispeče i bude vruća, postepeno je zalivati zagrejanom slatkom pavlakom.
Koru možete prebaciti na tacnu i ostaviti da se hladi u frižideru barem 2 sata.
Dodatak karamel preliva
Na ohlađenu koru preliti gotov karamel preliv.
Vratiti kolač u frižider na hlađenje. Dužim stajanjem u frižideru kolač je mekši i sočniji.
Prijatno!
Tagovi