Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 50 osoba

Kora

8 komad/a Jaja

Prstohvat So

130 g Kristal šećer

270 g Brašno T-400

Preliv za koru

2000 ml Slatka pavlaka

Karamel preliv

500 g Karamel preliv

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

U dve različite činije odvojiti sva žumanca od belanaca. U činiju sa belancima dodati prstohvat soli. Dodatkom soli sneg će biti čvršći i neće splasnuti. Mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Potom u sneg od belanaca dodati kristal šećer i vanilin šećer. Nastaviti mikserom mućenje dok se ne istopi sav šećer, pa dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem.

Prilikom merenja potrebne količine brašna, u njega dodati i prašak za pecivo. Kombinacija ova dva sastojka čini da kora zasigurno nadođe.

Kada umutite smesu, dodati brašno i prašak za pecivo.

Špatulom promešati da se smesa sjedini.

Pečenje

Pek papirom obložiti tepsiju pravougaonog oblika. Smesu razlivati tako da bude ravnomerno raspoređena duž tepsije.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 40 minuta.

Zalivanje kore

U šerpici zagrevati slatku pavlaku, da ne proključa.

Kada se kora ispeče i bude vruća, postepeno je zalivati zagrejanom slatkom pavlakom.

Koru možete prebaciti na tacnu i ostaviti da se hladi u frižideru barem 2 sata.

Dodatak karamel preliva

Na ohlađenu koru preliti gotov karamel preliv.

Vratiti kolač u frižider na hlađenje. Dužim stajanjem u frižideru kolač je mekši i sočniji.

Prijatno!