Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti još 5 minuta. Dodati brašno i orahe, rasporediti na pleh u obliku kruga prečnika 22 cm. Od ove smese napraviti dve kore. Peći 12 min u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni Priprema čokoladne kore: Umešati jaja, ulje, šećer i mleko. Dodati u to kakao, prašak za pecivo, brašno. Povezati dva dela i sipati u okrugli pleh prečnika 22 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni 15 minuta.
Preliv za čokoladnu koru:
Zagrejati mleko i šećer i u tome istopiti čokoladu.
Priprema fila:
Umešati sve sastojke osim putera i 80 g šećera u prahu. Skuvati na srednjoj vatri, 12-15 minuta uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi. Pensto umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i povezati sa ohlađenim filom.
Slaganje i dekoracija:
Kora od belanaca sa orasima, fil, čokoladna kora (preliti prelivom za čokoladnu koru), fil, kora sa belancima. Ohladiti da se dobro stegne. Umutiti šlag i dekorisati tortu
Sastojci
Za 12 osoba
6 komad/a belanaca
200 g C Šećer u prahu 250g
120 g mlevenog oraha
40 g brašna
2 komad/a jaja
100 g šećera
100 g brašna
25 g C Kakao prah
50 ml ulja
50 ml mleka
1 kafena kašičica C Prašak za pecivo
100 ml mleka
25 g šećera
50 g čokolade
6 komad/a žumanaca
180 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e C Vanilin šećer
150 G putera
400 ml mleka
1 kesica/e C Puding sa ukusom vanilina
25 g C Čvrstin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore od belanaca
Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti još 5 minuta. Dodati brašno i orahe, rasporediti na pleh u obliku kruga prečnika 22 cm. Od ove smese napraviti dve kore. Peći 12 min u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni Priprema čokoladne kore: Umešati jaja, ulje, šećer i mleko. Dodati u to kakao, prašak za pecivo, brašno. Povezati dva dela i sipati u okrugli pleh prečnika 22 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni 15 minuta.
Preliv za čokoladnu koru:
Zagrejati mleko i šećer i u tome istopiti čokoladu.
Priprema fila:
Umešati sve sastojke osim putera i 80 g šećera u prahu. Skuvati na srednjoj vatri, 12-15 minuta uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi. Pensto umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i povezati sa ohlađenim filom.
Slaganje i dekoracija:
Kora od belanaca sa orasima, fil, čokoladna kora (preliti prelivom za čokoladnu koru), fil, kora sa belancima. Ohladiti da se dobro stegne. Umutiti šlag i dekorisati tortu