Sastojci

Za 12 osoba

Kore od belanaca

6 komad/a belanaca

120 g mlevenog oraha

40 g brašna

Čokoladna kora

2 komad/a jaja

100 g šećera

100 g brašna

50 ml ulja

50 ml mleka

1 kafena kašičica C Prašak za pecivo

Preliv za čokoladnu koru

100 ml mleka

25 g šećera

50 g čokolade

Fil

6 komad/a žumanaca

150 G putera

400 ml mleka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore od belanaca

Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti još 5 minuta. Dodati brašno i orahe, rasporediti na pleh u obliku kruga prečnika 22 cm. Od ove smese napraviti dve kore. Peći 12 min u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni Priprema čokoladne kore: Umešati jaja, ulje, šećer i mleko. Dodati u to kakao, prašak za pecivo, brašno. Povezati dva dela i sipati u okrugli pleh prečnika 22 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni 15 minuta.

Preliv za čokoladnu koru:

Zagrejati mleko i šećer i u tome istopiti čokoladu.

Priprema fila:

Umešati sve sastojke osim putera i 80 g šećera u prahu. Skuvati na srednjoj vatri, 12-15 minuta uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi. Pensto umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i povezati sa ohlađenim filom.

Slaganje i dekoracija:

Kora od belanaca sa orasima, fil, čokoladna kora (preliti prelivom za čokoladnu koru), fil, kora sa belancima. Ohladiti da se dobro stegne. Umutiti šlag i dekorisati tortu