Za 10 osoba
1 pakovanje/a Piskote
4 kafena kašičica Kafa
200 ml Voda
250 g Maskarpone
400 ml Slatka pavlaka
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
80 g Šećer
250 g Jagode
2-3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
10 komad/a Jagoda
100 g Slatka pavlaka
Priprema podloge:
Ravan veći tanjir ili pleh obložiti folijom u dva sloja.
Složi piškote u dva reda, prethodno umočene u kafu na kratko.
Ohladiti 1h u frižideru, kako bi piškote dovoljno upile, da ne bi pucale prilikom savijanja.
Priprema punjenja:
Pomešati maskarpone i slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer, umutiti mikserom da bude kremasto.
Dodati očišćene i iseckane jagode.
Završni deo:
Rasporediti fil po piškotama, svuda ravnomerno.
Spojiti dve strane piškota da se skoro dodirnu, kako bi se dobio oblik koji liči na rolat.
Dobro zategnuti kako bi rolna zadržala oblik
Ostavite da odstoji u frižideru još 3 do 4 sata - kod mene preko noći
Dekoracija:
Skinuti foliju i ukrasiti rolat kakao prahom, umućenom slatkom pavlakom i jagodama.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 10 osoba
1 pakovanje/a Piskote
4 kafena kašičica Kafa
200 ml Voda
250 g Maskarpone
400 ml Slatka pavlaka
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
80 g Šećer
250 g Jagode
2-3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
10 komad/a Jagoda
100 g Slatka pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema podloge:
Ravan veći tanjir ili pleh obložiti folijom u dva sloja.
Složi piškote u dva reda, prethodno umočene u kafu na kratko.
Ohladiti 1h u frižideru, kako bi piškote dovoljno upile, da ne bi pucale prilikom savijanja.
Priprema punjenja:
Pomešati maskarpone i slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer, umutiti mikserom da bude kremasto.
Dodati očišćene i iseckane jagode.
Završni deo:
Rasporediti fil po piškotama, svuda ravnomerno.
Spojiti dve strane piškota da se skoro dodirnu, kako bi se dobio oblik koji liči na rolat.
Dobro zategnuti kako bi rolna zadržala oblik
Ostavite da odstoji u frižideru još 3 do 4 sata - kod mene preko noći
Dekoracija:
Skinuti foliju i ukrasiti rolat kakao prahom, umućenom slatkom pavlakom i jagodama.
Tagovi