Spanać očistite i dobro operite pa ga na kratko obarite u vrućoj vodi. Ocedite ga i što sitnije iseckajte.
Na ulju i margarinu stavite seckan beli luk i odmah dodajte spanać. Promešajte i nakon 2-3 minuta dodajte brašno i neprestano mešajte i dolivajte postepeno mleko. Čim se malo zgusne po potrebi dolivajte toplu vodu. Posolite, pobiberite i kada skoro sva tečnost ispari, jelo je gotovo.
Sastojci
Za 3 osoba
oko 700 gr svežeg spanaća
3 kašike ulja
oko 100 gr margarina
2 kašike brašna
2 dl mleka
po ukusu so i ml. biber
2-3 čena belog luka
po potrebi vode
Priprema
pirea:
Spanać očistite i dobro operite pa ga na kratko obarite u vrućoj vodi. Ocedite ga i što sitnije iseckajte.
Na ulju i margarinu stavite seckan beli luk i odmah dodajte spanać. Promešajte i nakon 2-3 minuta dodajte brašno i neprestano mešajte i dolivajte postepeno mleko. Čim se malo zgusne po potrebi dolivajte toplu vodu. Posolite, pobiberite i kada skoro sva tečnost ispari, jelo je gotovo.
Poslužite toplo uz dodatak po želji.
Tagovi