Za 3 osoba
oko 400 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
oko 500 gr šampinjona
1 glavica crnog luka
po ukusu so, biber, suvi začin
1/2 dl ulja
1 kašičica aleve paprike
priprema:
Šmpinjone operite i isecite na tanje listiće.
Crni luk očistite i sitno iseckajte a takođe i meso isecite na manje komade.
Na ulju propržite meso pa dodajte šampinjone. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin.
Mešajte i sve zajedno pržite dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode i alevu papriku.
Kada meso omekša sklonite sa vatre i poslužite.
Sastojci
Za 3 osoba
oko 400 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
oko 500 gr šampinjona
1 glavica crnog luka
po ukusu so, biber, suvi začin
1/2 dl ulja
1 kašičica aleve paprike
Priprema
priprema:
Šmpinjone operite i isecite na tanje listiće.
Crni luk očistite i sitno iseckajte a takođe i meso isecite na manje komade.
Na ulju propržite meso pa dodajte šampinjone. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin.
Mešajte i sve zajedno pržite dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode i alevu papriku.
Kada meso omekša sklonite sa vatre i poslužite.
Tagovi