Prvo belanca stavite u frižider da prenoće. Mute se hladna. Koristila sam šolju od kafe, a belanaca je bilo 5 jer mi je to ostalo od torte. Suvo voće iseckajte pa uvaljajte u ravnu kašiku brašna. Tako neće da se slepi i neće da potone. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Dodajte šećer i vanilin šećer. Smanjite brzinu na prvu i sipajte ulje pa kad se sjedini brašno umešajte varjačom mlevene orahe i pola rendane korice pomorandže. Na kraju dodajte suvo voće i lešnik. Peče se u onom kalupu za hleb ili za srneća leđa. 180 stepeni oko 40 do 45 minuta u zavisnosti od rerne. Pečeno stavite u krpu najmanje 4 sata. Posle toga možete da sečete. Ostaje svež po nekoliko dana a i odličan je za poklon. Prijatno dragi moji.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 5 osoba
1 šolja (2dl) belanaca
1 šolja (2dl) šećera
1 šolja (2dl) Brašno T-400
1 šolja (2dl) ulja
1/2 šolje (2dl) oraha mlevenih
1/2 kašike rendane korice pomorandže
1 šolja (2dl) seckanog suvog voća
2 supena kašika seckanih lešnika
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Prvo belanca stavite u frižider da prenoće. Mute se hladna. Koristila sam šolju od kafe, a belanaca je bilo 5 jer mi je to ostalo od torte. Suvo voće iseckajte pa uvaljajte u ravnu kašiku brašna. Tako neće da se slepi i neće da potone. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Dodajte šećer i vanilin šećer. Smanjite brzinu na prvu i sipajte ulje pa kad se sjedini brašno umešajte varjačom mlevene orahe i pola rendane korice pomorandže. Na kraju dodajte suvo voće i lešnik. Peče se u onom kalupu za hleb ili za srneća leđa. 180 stepeni oko 40 do 45 minuta u zavisnosti od rerne. Pečeno stavite u krpu najmanje 4 sata. Posle toga možete da sečete. Ostaje svež po nekoliko dana a i odličan je za poklon. Prijatno dragi moji.
Tagovi