Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 5 osoba

za komisbrot

1 šolja (2dl) belanaca

1 šolja (2dl) šećera

1 šolja (2dl) Brašno T-400

1 šolja (2dl) ulja

1/2 šolje (2dl) oraha mlevenih

1/2 kašike rendane korice pomorandže

1 šolja (2dl) seckanog suvog voća

2 supena kašika seckanih lešnika

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Prvo belanca stavite u frižider da prenoće. Mute se hladna. Koristila sam šolju od kafe, a belanaca je bilo 5 jer mi je to ostalo od torte. Suvo voće iseckajte pa uvaljajte u ravnu kašiku brašna. Tako neće da se slepi i neće da potone. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Dodajte šećer i vanilin šećer. Smanjite brzinu na prvu i sipajte ulje pa kad se sjedini brašno umešajte varjačom mlevene orahe i pola rendane korice pomorandže. Na kraju dodajte suvo voće i lešnik. Peče se u onom kalupu za hleb ili za srneća leđa. 180 stepeni oko 40 do 45 minuta u zavisnosti od rerne. Pečeno stavite u krpu najmanje 4 sata. Posle toga možete da sečete. Ostaje svež po nekoliko dana a i odličan je za poklon. Prijatno dragi moji.