Testeninu skuvati u slanoj vodi. Procediti i držati poklopljeno.
Avokado preseći na pola, kašikom izvaditi meso i izgnječiti viljučkom. trebalo bi da izgleda kao pire.
Zatim sitno seckani crni luk i izgnječeni beli luk propržiti na maslinovom ulju. Dodati odmrznute gambore i kratko ih pripržiti. Isključite ringlu i dodajte špagete, jogurt, avokado, sok od pola limuna i parmezan.
Na kraju dodati so po potrebi.
Sve dobro izmešati i služiti odmah. Možete dodati i koji list svežeg bosiljka.
Sastojci
Za 2 osoba
300 g špageta
300 g smrznuti gambori
1 komad/a avokado
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 supena kašika maslinovog ulja
2 supena kašika gustog jogurta
1/2 komad/a sok od pola limuna
40 g rendanog parmezana
po ukusu prstohvat/a so
po ukusu nekoliko listići bosiljka
Priprema
priprema
Testeninu skuvati u slanoj vodi. Procediti i držati poklopljeno.
Avokado preseći na pola, kašikom izvaditi meso i izgnječiti viljučkom. trebalo bi da izgleda kao pire.
Zatim sitno seckani crni luk i izgnječeni beli luk propržiti na maslinovom ulju. Dodati odmrznute gambore i kratko ih pripržiti. Isključite ringlu i dodajte špagete, jogurt, avokado, sok od pola limuna i parmezan.
Na kraju dodati so po potrebi.
Sve dobro izmešati i služiti odmah. Možete dodati i koji list svežeg bosiljka.
Tagovi