Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 4 osoba

SASTOJCI ZA BELI KREM

500 ml Slatka pavlaka

2 dl Mleko

4 supena kašika Šećer

SASTOJCI ZA ŽELE OD JAGODA

300 g Jagode

3 dl Voda

4 supena kašika Šećer

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA BELOG KREMA

U šerpu sipati pavlaku i mleko.

Dodati šećer i staviti da provri.

Želatin rastvoriti sa vodom i sipati u provrelo mleko.

Ostaviti da se malo prohladi,pa sipati u koso postavljene čaše.

Čaše staviti u frižider da se krem stegne.

PRIPREMA ŽELEA OD JAGODA

Jagode iseći na sitnije komadiće,dodati šećer i preliti sa 2 dl vode pa staviti da se zagreje.

Gustin rastvoriti sa 1 dl vode,pa polako sipati kada počne da vri voda sa jagodama.

Kuvati dok se žele ne zgusne.

Ostaviti da se malo prohladi.

PRIPREMA PANAKOTE

Žele od jagoda sipati u čaše sa belim kremom.

Čaše vratiti u frižider da se stegne žele od jagoda.

Čaše ukrasiti sa svežim jagodama i listićima mente.

Pana kotu poslužiti dobro ohlađenu.