Glavicu kiselog kupusa iseckajte (ukoliko je kupus dosta slan i kiseo operite ga u hladnoj vodi).
Svinjsko meso i suva rebra ili suvo meso isecite na željene komade a crni luk sitno iseckajte.
U tepsiju ili pliću šerpu stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite alevom paprikom i biberom a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti.
Sve prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 st. da se peče.
Pecite najmanje 1 h pa sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, slobodno dolijte još malo vode. Probajte kupus i ukoliko je mekan, možete ga izvaditi iz rerne i poslužiti. Ja sam ispekla i proju i poslužila je uz podvarak...
Sastojci
Za 5 osoba
1 veća glavica kiselog kupusa
oko 00 gr svinjskog mesa
oko 300 ge suvih rebara ili suvog nesa
1 veća glavica crnog luka
3-4 lista lorbera
po ukusu soli i bibera
2 kašičice aleve paprike
2 kašike masti
Priprema
priprema:
Glavicu kiselog kupusa iseckajte (ukoliko je kupus dosta slan i kiseo operite ga u hladnoj vodi).
Svinjsko meso i suva rebra ili suvo meso isecite na željene komade a crni luk sitno iseckajte.
U tepsiju ili pliću šerpu stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite alevom paprikom i biberom a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti.
Sve prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 st. da se peče.
Pecite najmanje 1 h pa sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, slobodno dolijte još malo vode. Probajte kupus i ukoliko je mekan, možete ga izvaditi iz rerne i poslužiti. Ja sam ispekla i proju i poslužila je uz podvarak...
Tagovi