Na ulju prodinstajte seckan crni luk i kolutove šargapepe pa dodajte suva rebra isečena na komade.
Sve dinstajte minut-dva pa dodajte boraniju. Nastavite da dinstate uz mešanje još koji minut pa dodajte brašno i alevu papriku. Sve izmešajte pa nalijte vodom da bude iznad nivoa boranije.
Posolite, pobiberite i poklopljeno kuvajte još 30-40 min. a po potrebi dolijte još vruće vode tako da jelo bude čorbasto.
Na kraju dodajte seckan beli luk i nakon 5 min. sklonite sa vatre.
Sastojci
Za 3 osoba
400 gr boranije (ja sam koristila zamrznutu)
oko 300 gr suvih rebara
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 komad šargarepe
po ukusu soli i bibera
5-6 kašika ulja
1 kašika brašna
1 kašika al. paprike
Priprema
priprema:
Na ulju prodinstajte seckan crni luk i kolutove šargapepe pa dodajte suva rebra isečena na komade.
Sve dinstajte minut-dva pa dodajte boraniju. Nastavite da dinstate uz mešanje još koji minut pa dodajte brašno i alevu papriku. Sve izmešajte pa nalijte vodom da bude iznad nivoa boranije.
Posolite, pobiberite i poklopljeno kuvajte još 30-40 min. a po potrebi dolijte još vruće vode tako da jelo bude čorbasto.
Na kraju dodajte seckan beli luk i nakon 5 min. sklonite sa vatre.
Poslužite uz sezonski salatu.
Tagovi