Želatin rastvorite u vodi prema uputstvu na pakovanju i ostavite da nabubri.
Sok od jagoda možete dobiti od kompota od jagoda, ako je potrebno procedite ga da nema semenki. Tako dobijeni sok od jagoda stavite u posudu na ringlu zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte sveže cedjeni sok od jednog manjeg limuna, rum po želji i na kraju želatin.
Mešajte, dok se ne rastvori, ali ni u kom slučaju ne dopustite da tečnost vri. Sklonite s ringle i ostavite da se malo ohladi, ali ne potpuno, jer želatin brzo kreće da se steže.
U dezertne posudice rasporedite očišćene i isečene jagode. Prelijte sokom i stavite posudice u frižider, dok se dobro ne želira.
Servirajte žele od jagode sa ukrasom od svežih jagoda i po želji sa listićima mente.
Sastojci
Za 10 osoba
oko 600 g jagoda
1 l bistrog soka od jagode (iz kompota)
240 g C Šećer u prahu 250g
1 komad/a cedjen sok od limuna
1 do 2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma rum
4 kesica/e C Želatin
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Želatin rastvorite u vodi prema uputstvu na pakovanju i ostavite da nabubri.
Sok od jagoda možete dobiti od kompota od jagoda, ako je potrebno procedite ga da nema semenki. Tako dobijeni sok od jagoda stavite u posudu na ringlu zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte sveže cedjeni sok od jednog manjeg limuna, rum po želji i na kraju želatin.
Mešajte, dok se ne rastvori, ali ni u kom slučaju ne dopustite da tečnost vri. Sklonite s ringle i ostavite da se malo ohladi, ali ne potpuno, jer želatin brzo kreće da se steže.
U dezertne posudice rasporedite očišćene i isečene jagode. Prelijte sokom i stavite posudice u frižider, dok se dobro ne želira.
Servirajte žele od jagode sa ukrasom od svežih jagoda i po želji sa listićima mente.
Tagovi