Sastojci

Za 3 osoba

Punjene tikvice

3 komad/a Tikvice

250 g Svinjsko mleveno meso

150 g Juneće mleveno meso

1 kafena kašičica Slatka mlevena paprika

1,5 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Zacin C

1 komad/a Paradajz

1 kafena kašičica Mleveni peršun

70 ml Paradajz za kuvanje

1 komad/a Crni luk

100 g Trapist sir

Priprema

Sos

1. Na sitno iseckati crni luk, malo ga propržiti na ulju i dodati mleveno meso.

2. Ostaviti mali da se prodinsta i dodati sredinu od tikvica.

3. Dodati so, vegetu, mlevenu slatku papriku, biber i peršun.

4. Kada bude meso pri kraju, dodati na kockice iseckan paradajz i malo paradajz soka

Tikvice

1. Òčistiti tikvice, izdubiti sredinu i postaviti ih na pek papir.

2. Napuniti ih sosom, prekriti folijom i staviti da se peče 30 min na 220°.

3. Potom dodati malo trapist sira i peći još 5 min.

Prijatno!

Poslužite svojoj porodici i uživajte u ručku!