Za 3 osoba
3 komad/a Tikvice
250 g Svinjsko mleveno meso
150 g Juneće mleveno meso
1 kafena kašičica Slatka mlevena paprika
1,5 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Zacin C
1 komad/a Paradajz
1 kafena kašičica Mleveni peršun
70 ml Paradajz za kuvanje
1 komad/a Crni luk
100 g Trapist sir
Sos
1. Na sitno iseckati crni luk, malo ga propržiti na ulju i dodati mleveno meso.
2. Ostaviti mali da se prodinsta i dodati sredinu od tikvica.
3. Dodati so, vegetu, mlevenu slatku papriku, biber i peršun.
4. Kada bude meso pri kraju, dodati na kockice iseckan paradajz i malo paradajz soka
Tikvice
1. Òčistiti tikvice, izdubiti sredinu i postaviti ih na pek papir.
2. Napuniti ih sosom, prekriti folijom i staviti da se peče 30 min na 220°.
3. Potom dodati malo trapist sira i peći još 5 min.
Prijatno!
Poslužite svojoj porodici i uživajte u ručku!
Sastojci
Za 3 osoba
3 komad/a Tikvice
250 g Svinjsko mleveno meso
150 g Juneće mleveno meso
1 kafena kašičica Slatka mlevena paprika
1,5 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Zacin C
1 komad/a Paradajz
1 kafena kašičica Mleveni peršun
70 ml Paradajz za kuvanje
1 komad/a Crni luk
100 g Trapist sir
Priprema
Sos
1. Na sitno iseckati crni luk, malo ga propržiti na ulju i dodati mleveno meso.
2. Ostaviti mali da se prodinsta i dodati sredinu od tikvica.
3. Dodati so, vegetu, mlevenu slatku papriku, biber i peršun.
4. Kada bude meso pri kraju, dodati na kockice iseckan paradajz i malo paradajz soka
Tikvice
1. Òčistiti tikvice, izdubiti sredinu i postaviti ih na pek papir.
2. Napuniti ih sosom, prekriti folijom i staviti da se peče 30 min na 220°.
3. Potom dodati malo trapist sira i peći još 5 min.
Prijatno!
Poslužite svojoj porodici i uživajte u ručku!
Tagovi