Za 2 osoba
700 g mlad krompir
50 g maslac
3 čen/a beli luk
po ukusu so
po ukusu biber
1/2 kafena kašičica slatka začinska paprika
po ukusu suvi biljni začin
Priprema:
Krompir oguliti ljuštilicom za povrče,oprati i iseći na srednje krupne delove(ukoliko koristite manji krompir ne morate seći).
Krompir staviti u odgovarajuću posudu.
Maslac otopiti.
Pleh obložiti pek-papirom i premazati otopljenim maslacem.
Krompir,posoliti i pobiberiti po ukusu,dodati suvi biljni začin,slatku začinsku papriku,beli luk i izmešati.
Na kraju dodati otopljen maslac i izmešati.
Zatim:
Pripremljeni krompir rasporediti preko pek-papira.
Nakon toga:
Preklopiti pek-papir tako da se lepo zatvori krompir.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni 15 minuta.
Zatim pleh izvaditi iz rerne,makazama iseći višak pek-papira(kojim je krompir bio prekriven),pa vratiti u rernu i peći još 20 minuta na 200 stepeni.
Sledeći korak:
Gotov krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Posluživanje:
Krompir poslužiti vruć uz domaću kobasicu(ili jelo po svom izboru) i uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Sastojci
Za 2 osoba
700 g mlad krompir
50 g maslac
3 čen/a beli luk
po ukusu so
po ukusu biber
1/2 kafena kašičica slatka začinska paprika
po ukusu suvi biljni začin
Priprema
Priprema:
Krompir oguliti ljuštilicom za povrče,oprati i iseći na srednje krupne delove(ukoliko koristite manji krompir ne morate seći).
Krompir staviti u odgovarajuću posudu.
Maslac otopiti.
Pleh obložiti pek-papirom i premazati otopljenim maslacem.
Krompir,posoliti i pobiberiti po ukusu,dodati suvi biljni začin,slatku začinsku papriku,beli luk i izmešati.
Na kraju dodati otopljen maslac i izmešati.
Zatim:
Pripremljeni krompir rasporediti preko pek-papira.
Nakon toga:
Preklopiti pek-papir tako da se lepo zatvori krompir.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni 15 minuta.
Zatim pleh izvaditi iz rerne,makazama iseći višak pek-papira(kojim je krompir bio prekriven),pa vratiti u rernu i peći još 20 minuta na 200 stepeni.
Sledeći korak:
Gotov krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Posluživanje:
Krompir poslužiti vruć uz domaću kobasicu(ili jelo po svom izboru) i uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Tagovi