Sastojci

Za 2 osoba

Potrebno je:

700 g mlad krompir

50 g maslac

3 čen/a beli luk

po ukusu so

po ukusu biber

1/2 kafena kašičica slatka začinska paprika

po ukusu suvi biljni začin

Priprema

Priprema:

Krompir oguliti ljuštilicom za povrče,oprati i iseći na srednje krupne delove(ukoliko koristite manji krompir ne morate seći).

Krompir staviti u odgovarajuću posudu.

Maslac otopiti.

Pleh obložiti pek-papirom i premazati otopljenim maslacem.

Krompir,posoliti i pobiberiti po ukusu,dodati suvi biljni začin,slatku začinsku papriku,beli luk i izmešati.

Na kraju dodati otopljen maslac i izmešati.

Zatim:

Pripremljeni krompir rasporediti preko pek-papira.

Nakon toga:

Preklopiti pek-papir tako da se lepo zatvori krompir.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni 15 minuta.

Zatim pleh izvaditi iz rerne,makazama iseći višak pek-papira(kojim je krompir bio prekriven),pa vratiti u rernu i peći još 20 minuta na 200 stepeni.

Sledeći korak:

Gotov krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Posluživanje:

Krompir poslužiti vruć uz domaću kobasicu(ili jelo po svom izboru) i uz sezonsku salatu.

Prijatno!