Za 8 osoba
150 g putera
75 g šećera u prahu
1 komad/a jaje
1/2 kesice Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Brašna T-400
80-100 g kokosovog brašna
50 g šećera u prahu
Priprema testa
Puter omekšajte.
Možete ga kratko zagrejati na ringli.
Sipajte ga u posudu za mešenje, dodajte šećer u prahu i umutite.
Potom dodajte jaje i ponovo umutite.
Zatim dodajte vanilin šećer, 80 g kokosovog brašna, prašak za pecivo i brašno.
Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji 20-30 minuta u frižideru.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Oblikovanje kiflica
Od testa odvajajte manje komade, napravite kuglice, pa rolnice, a potom oblikujte kiflice.
Prilikom oblikovanja na radnu površinu sipajte ostatak kokosa kako biste ih lakše oblikovali.
Za oblikovanje možete koristiti i obično brašno.
Kokos kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih 10-12 minuta u zavisnosti od debljine/veličine kiflica.
Kiflice treba da ostavu svetle.
Posipanje
Prohlađene kiflice pospite mešavinom vanilin šećera i šećera u prahu.
Kiflice čuvajte u posudi sa poklopcem.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 8 osoba
150 g putera
75 g šećera u prahu
1 komad/a jaje
1/2 kesice Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Brašna T-400
80-100 g kokosovog brašna
50 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Puter omekšajte.
Možete ga kratko zagrejati na ringli.
Sipajte ga u posudu za mešenje, dodajte šećer u prahu i umutite.
Potom dodajte jaje i ponovo umutite.
Zatim dodajte vanilin šećer, 80 g kokosovog brašna, prašak za pecivo i brašno.
Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji 20-30 minuta u frižideru.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Oblikovanje kiflica
Od testa odvajajte manje komade, napravite kuglice, pa rolnice, a potom oblikujte kiflice.
Prilikom oblikovanja na radnu površinu sipajte ostatak kokosa kako biste ih lakše oblikovali.
Za oblikovanje možete koristiti i obično brašno.
Kokos kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih 10-12 minuta u zavisnosti od debljine/veličine kiflica.
Kiflice treba da ostavu svetle.
Posipanje
Prohlađene kiflice pospite mešavinom vanilin šećera i šećera u prahu.
Kiflice čuvajte u posudi sa poklopcem.
Tagovi