Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, zatim dodati žumanca i sve penasto umutiti mikserom. Dodati brašno, prašak za pecivo i ulje i izmešati špatulom. Smesu izliti na papirom obložen pleh od rerne (premazan maslacem) i peći u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 10 minuta. Da je kora pečena znaćete po tome što će se malo po krajevima odvojiti od papira, ali da ipak ostane svetle boje. Pečenu koru zajedno sa papirom urolati u krpu i ostaviti da se ohladi.
Ako pravite tortu, sačekajte da se sasvim ohladi pa je isecite na tri dela.
Dok se kora hladi pripremiti filove.
Voćni fil
Jagode oprati i sitno iseći. Staviti ih u šerpu sa šećerom i polovinom vode i kuvati tri minuta od trenutka kada smesa počne da vri. Puding razmutiti sa ostatkom vode, uliti u jagode i skuvati fil uz stalno mešanje.
Beli fil
Umutiti slatku pavlaku, dodati krem sir i otopljenu malo prohlađenu belu čokoladu. Sjediniti kratko mikserom.
Filovanje
Koru odvojiti od papira i premazati je vrelim voćnim filom. Čokoladu i puter otopiti i odmah premazati preko pudinga. Ostaviti pleh u frižideru oko 15 minuta da se puding i čokolada ohlade i stegnu. Ovo uradite i ako pravite tortu.
Premazati beli fil preko čokoladne glazure i pažljivo umotati rolat ili složiti delove filovane kore jednu na drugu.
Dekorisati umućenim šlagom, rendanom čokoladom i jagodama. Dobro ohladiti pre sečenja, najbolje preko noći.
Sastojci
Za 20 osoba
6 komad/a Jaja
6 supena kašika Šećer
2 supena kašika Ulje
6 supena kašika Brašno T-400
1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
300 g Jagoda (očišćene)
10 supena kašika Šećer
300 ml Voda
2 kesica/e C Puding sa ukusom jagode
200 ml Slatka pavlaka
200 g Sir za kolače
100 g Bela čokolada
100 g Čokolada
50 g Maslac
150 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 ml Mleko
Po želji Rendana čokolada, jagode, čoko krisp...
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, zatim dodati žumanca i sve penasto umutiti mikserom. Dodati brašno, prašak za pecivo i ulje i izmešati špatulom. Smesu izliti na papirom obložen pleh od rerne (premazan maslacem) i peći u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 10 minuta. Da je kora pečena znaćete po tome što će se malo po krajevima odvojiti od papira, ali da ipak ostane svetle boje. Pečenu koru zajedno sa papirom urolati u krpu i ostaviti da se ohladi.
Ako pravite tortu, sačekajte da se sasvim ohladi pa je isecite na tri dela.
Dok se kora hladi pripremiti filove.
Voćni fil
Jagode oprati i sitno iseći. Staviti ih u šerpu sa šećerom i polovinom vode i kuvati tri minuta od trenutka kada smesa počne da vri. Puding razmutiti sa ostatkom vode, uliti u jagode i skuvati fil uz stalno mešanje.
Beli fil
Umutiti slatku pavlaku, dodati krem sir i otopljenu malo prohlađenu belu čokoladu. Sjediniti kratko mikserom.
Filovanje
Koru odvojiti od papira i premazati je vrelim voćnim filom. Čokoladu i puter otopiti i odmah premazati preko pudinga. Ostaviti pleh u frižideru oko 15 minuta da se puding i čokolada ohlade i stegnu. Ovo uradite i ako pravite tortu.
Premazati beli fil preko čokoladne glazure i pažljivo umotati rolat ili složiti delove filovane kore jednu na drugu.
Dekorisati umućenim šlagom, rendanom čokoladom i jagodama. Dobro ohladiti pre sečenja, najbolje preko noći.
Tagovi