Sastojci

Za 3 osoba

Potrebno je:

800 g mladi kromir

2 čen/a beli luk

po ukusu so

po ukusu biber

3 supena kašika ulje

po ukusu bosiljak

1 kafena kašičica slatka začinska paprika

po potrebi voda

Priprema

Priprema:

U odgovarajuću šerpu usuti vodu i staviti na vatru da provri,pa dodati so.

Krompir oguliti ljuštilicom,dobro oprati,iseći na srednje krupne delove i spustiti u vrijuću vodu.

Kuvati kratko(vodeći računa da se ne prekuva),pa procediti.

U krompir dodati iseckan beli luk,slatku začinsku papriku,posoliti i pobiberiti po ukusu,umešati bosiljak i pažljivo izmešati.

Pleh obložiti pek-papirom i rasporediti pripremljeni krompir.

Preliti uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotov krompir izvaditi iz rerne i poslužiti vruć uz jelo po svom izboru i uz sezonsku salatu.