Za 3 osoba
800 g mladi kromir
2 čen/a beli luk
po ukusu so
po ukusu biber
3 supena kašika ulje
po ukusu bosiljak
1 kafena kašičica slatka začinska paprika
po potrebi voda
Priprema:
U odgovarajuću šerpu usuti vodu i staviti na vatru da provri,pa dodati so.
Krompir oguliti ljuštilicom,dobro oprati,iseći na srednje krupne delove i spustiti u vrijuću vodu.
Kuvati kratko(vodeći računa da se ne prekuva),pa procediti.
U krompir dodati iseckan beli luk,slatku začinsku papriku,posoliti i pobiberiti po ukusu,umešati bosiljak i pažljivo izmešati.
Pleh obložiti pek-papirom i rasporediti pripremljeni krompir.
Preliti uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotov krompir izvaditi iz rerne i poslužiti vruć uz jelo po svom izboru i uz sezonsku salatu.
Sastojci
Za 3 osoba
800 g mladi kromir
2 čen/a beli luk
po ukusu so
po ukusu biber
3 supena kašika ulje
po ukusu bosiljak
1 kafena kašičica slatka začinska paprika
po potrebi voda
Priprema
Priprema:
U odgovarajuću šerpu usuti vodu i staviti na vatru da provri,pa dodati so.
Krompir oguliti ljuštilicom,dobro oprati,iseći na srednje krupne delove i spustiti u vrijuću vodu.
Kuvati kratko(vodeći računa da se ne prekuva),pa procediti.
U krompir dodati iseckan beli luk,slatku začinsku papriku,posoliti i pobiberiti po ukusu,umešati bosiljak i pažljivo izmešati.
Pleh obložiti pek-papirom i rasporediti pripremljeni krompir.
Preliti uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotov krompir izvaditi iz rerne i poslužiti vruć uz jelo po svom izboru i uz sezonsku salatu.
Tagovi