Na radnu površinu stavite jednu koru premazite je sa uljem i posuti kristal šećerom. Ostavite na gornjoj široj strani 5 cm nepremazano. Donju stranu preklopiti na 5 cm i staviti neki tanji štapić i zajedno s njim urolati koru do onog nepremazanog dela, potom koru polako nabirati a onda skinuti sa štapića. Krajeve saviti i sastaviti tako da formirate krug, odnosno gnezdo. Tako pripremljeno gnezdo napunite rendanom bundevom pomešanom sa šećerom i cimetom. I tako redom dok se sve ne potroši, ja sam napravila i jedno veliko gnezdo.
Sastojci
Za 10 osoba
500 g tanjih kora
1 dl ulja
3 komad/a Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g šećera
500 g rendane bundeve
1 kom Dr. Oetker Mleveni cimet
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Na radnu površinu stavite jednu koru premazite je sa uljem i posuti kristal šećerom. Ostavite na gornjoj široj strani 5 cm nepremazano. Donju stranu preklopiti na 5 cm i staviti neki tanji štapić i zajedno s njim urolati koru do onog nepremazanog dela, potom koru polako nabirati a onda skinuti sa štapića. Krajeve saviti i sastaviti tako da formirate krug, odnosno gnezdo. Tako pripremljeno gnezdo napunite rendanom bundevom pomešanom sa šećerom i cimetom. I tako redom dok se sve ne potroši, ja sam napravila i jedno veliko gnezdo.