Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 12 osoba

Kora:

5 komad/a jaja

5 supena kašika šećera

2 supena kašika ulja

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

4 supena kašika brašna

Preliv:

2 dl mleka

3 supena kašika šećera

Krema:

8 dl mleka

7 supena kašika šećera

50 gr bele čokolade

230 margarina

Glazura:

100 gr čokolade

3 kašike šećera

1 dl mleka

20 gr margarina

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

  Mikserom penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje i na kraju mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Smesu izručite u uljem podmazan i brašnom posut pravougaoni ili četvrtasti pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 2o min. (zavisno od rerne). Pečenu koru malo prohladite.

Posebno stavite da provri mleko sa šećerom i vanilom i odmah prelijte preko kore.

    Za krem stavite 6 dl mleka sa šećerpm i vanilom da provri. U ostatak mleka dobro izmešajte puding i gustin da nema grudvica pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne i odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se ne otopi. Krem malo prohladite pa dodajte margarin i sve umutite. Ovaj krem ravnomerno nanesite na koru i ostavite da se hladi.

    Za čokoladnu glazuru u sud stavite sve sastojke i kuvajte dok ne dobijete dovoljnu gustinu pa prelijte preko krema. Kolač dobro ohladite u frižideru, pa secite na željene kocke i poslužite.