Mikserom penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje i na kraju mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Smesu izručite u uljem podmazan i brašnom posut pravougaoni ili četvrtasti pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 2o min. (zavisno od rerne). Pečenu koru malo prohladite.
Posebno stavite da provri mleko sa šećerom i vanilom i odmah prelijte preko kore.
Za krem stavite 6 dl mleka sa šećerpm i vanilom da provri. U ostatak mleka dobro izmešajte puding i gustin da nema grudvica pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne i odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se ne otopi. Krem malo prohladite pa dodajte margarin i sve umutite. Ovaj krem ravnomerno nanesite na koru i ostavite da se hladi.
Za čokoladnu glazuru u sud stavite sve sastojke i kuvajte dok ne dobijete dovoljnu gustinu pa prelijte preko krema. Kolač dobro ohladite u frižideru, pa secite na željene kocke i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 12 osoba
5 komad/a jaja
5 supena kašika šećera
2 supena kašika ulja
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
4 supena kašika brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 dl mleka
3 supena kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
8 dl mleka
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kašike Dr. Oetker Gustin
7 supena kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
50 gr bele čokolade
230 margarina
100 gr čokolade
3 kašike Dr. Oetker Kakao 80g
3 kašike šećera
1 dl mleka
20 gr margarina
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Mikserom penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje i na kraju mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Smesu izručite u uljem podmazan i brašnom posut pravougaoni ili četvrtasti pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 2o min. (zavisno od rerne). Pečenu koru malo prohladite.
Posebno stavite da provri mleko sa šećerom i vanilom i odmah prelijte preko kore.
Za krem stavite 6 dl mleka sa šećerpm i vanilom da provri. U ostatak mleka dobro izmešajte puding i gustin da nema grudvica pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne i odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se ne otopi. Krem malo prohladite pa dodajte margarin i sve umutite. Ovaj krem ravnomerno nanesite na koru i ostavite da se hladi.
Za čokoladnu glazuru u sud stavite sve sastojke i kuvajte dok ne dobijete dovoljnu gustinu pa prelijte preko krema. Kolač dobro ohladite u frižideru, pa secite na željene kocke i poslužite.
Tagovi