Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 24 osoba

Za testo:

400 g brašna

100 g šećera

150 g putera

2 komad/a jaja

50 g kisele pavlake

1 prstohvat/a soli

Za nadev:

700 g višanja

100 g šećera

1 kafena kašičica Dr. Oetker Mleveni cimet

Naši proizvodi

Priprema

Testo:

U odgovarajuću činiju prosejte brašno, so i prašak za pecivo, te prstima utrljajte komadiće putera stvarajući mrvice.

Dodajte šećer, vanilin šećer, jaja i kiselu pavlaku, pa umesite testo.

Oblikujte ga u kuglu, uvijte u providnu foliju, a zatim ga ostavite u frižideru sat vremena.

Nadev:

Višnje pomešajte sa šećerom i cimetom.

Umešajte i mleveni keks.

Završni postupak:

Ohlađeno testo podelite na dva nejednaka dela.

Veći deo oklagijom razvaljajte na dimenzije pravougaone tepsije (moja je 22 ×32 cm), pa tako oblikovanu donju koru potom prenesite u papirom za pečenje postavljenu il podmazanu i brašnom posutu tepsiju.

Pospite testo mlevenim keksom ako vam se učini da je nadev i dalje previše vlažan. NAPOMENA: Meni se učinilo, ali nije bilo potrebe.

Rasporedite nadev od višanja i poravnajte.

Preostalo testo rastanjite u pravougaonik, te isecite po dužini na trake širine oko 1 cm.

Ukrštajte ih pod kosim uglom formirajući rešetku.

Složeni kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 35 minuta.

Kad se rešetkasta pita sa višnjama ohladi isecite je na komade željene veličine i poslužite!