U odgovarajuću činiju prosejte brašno, so i prašak za pecivo, te prstima utrljajte komadiće putera stvarajući mrvice.
Dodajte šećer, vanilin šećer, jaja i kiselu pavlaku, pa umesite testo.
Oblikujte ga u kuglu, uvijte u providnu foliju, a zatim ga ostavite u frižideru sat vremena.
Nadev:
Višnje pomešajte sa šećerom i cimetom.
Umešajte i mleveni keks.
Završni postupak:
Ohlađeno testo podelite na dva nejednaka dela.
Veći deo oklagijom razvaljajte na dimenzije pravougaone tepsije (moja je 22 ×32 cm), pa tako oblikovanu donju koru potom prenesite u papirom za pečenje postavljenu il podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
Pospite testo mlevenim keksom ako vam se učini da je nadev i dalje previše vlažan. NAPOMENA: Meni se učinilo, ali nije bilo potrebe.
Rasporedite nadev od višanja i poravnajte.
Preostalo testo rastanjite u pravougaonik, te isecite po dužini na trake širine oko 1 cm.
Ukrštajte ih pod kosim uglom formirajući rešetku.
Složeni kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 35 minuta.
Kad se rešetkasta pita sa višnjama ohladi isecite je na komade željene veličine i poslužite!
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 24 osoba
400 g brašna
100 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
150 g putera
2 komad/a jaja
50 g kisele pavlake
1 prstohvat/a soli
700 g višanja
100 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kafena kašičica Dr. Oetker Mleveni cimet
Naši proizvodi
Priprema
Testo:
U odgovarajuću činiju prosejte brašno, so i prašak za pecivo, te prstima utrljajte komadiće putera stvarajući mrvice.
Dodajte šećer, vanilin šećer, jaja i kiselu pavlaku, pa umesite testo.
Oblikujte ga u kuglu, uvijte u providnu foliju, a zatim ga ostavite u frižideru sat vremena.
Nadev:
Višnje pomešajte sa šećerom i cimetom.
Umešajte i mleveni keks.
Završni postupak:
Ohlađeno testo podelite na dva nejednaka dela.
Veći deo oklagijom razvaljajte na dimenzije pravougaone tepsije (moja je 22 ×32 cm), pa tako oblikovanu donju koru potom prenesite u papirom za pečenje postavljenu il podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
Pospite testo mlevenim keksom ako vam se učini da je nadev i dalje previše vlažan. NAPOMENA: Meni se učinilo, ali nije bilo potrebe.
Rasporedite nadev od višanja i poravnajte.
Preostalo testo rastanjite u pravougaonik, te isecite po dužini na trake širine oko 1 cm.
Ukrštajte ih pod kosim uglom formirajući rešetku.
Složeni kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 35 minuta.
Kad se rešetkasta pita sa višnjama ohladi isecite je na komade željene veličine i poslužite!
Tagovi