Od navedenih sastojaka umesiti prhko testo, umotati u streč foliju i ostaviti ga u frizu 45min. Kad testo odstoji, razvući ga i sa njime obložiti dno i zid okruglog kalupa(26cm) koji je prethodno premazan maslacem i posut brašnom.
Ako je testo previše suvo dodati malo pavlake ili malo maslaca.
Priprema fila
Dok testo stoji u frizu, skuvati puding od navedenih sastojaka, skinuti šerpu sa ringle te dodati mileram u vruć fil.
Vruć fil sipati u kalup sa testom, a preko fila staviti borovnice(može biti bilo koje voće).
Pripremljenu tortu peći 70 minuta(sat i 10min) u rerni zagrejanoj na 170C. Kada se torta izvadi iz rerne, fil će se mrdati i neka vas to ne brine.
Ostaviti u frižider(najbolje preko noći) da se dobro ohladi(fil će se stegnuti), iseći i poslužiti. I uživati!
Prijatno.
Priprema ganaša
Ukoliko dodatno želite da dekorišete tortu, predlažem ganaš. Čokoladu otopiti na pari te dodati slatku pavlaku i lepo sjediniti mutilicom. Preliti preko torte i vratiti u frižider da se stegne.
Bela čokolada i borovnice su kombinacija čiji se savršen spoj ukusa dugo pamti...
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 16 osoba
250 g glatko brašno
100 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
80 g Maslac
1 komad/a Jaja
500 ml Mleko
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
200 g Šećer
800 g Mileram
400 g borovnice
200 g Bela čokolada
150 ml slatka pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Od navedenih sastojaka umesiti prhko testo, umotati u streč foliju i ostaviti ga u frizu 45min. Kad testo odstoji, razvući ga i sa njime obložiti dno i zid okruglog kalupa(26cm) koji je prethodno premazan maslacem i posut brašnom.
Ako je testo previše suvo dodati malo pavlake ili malo maslaca.
Priprema fila
Dok testo stoji u frizu, skuvati puding od navedenih sastojaka, skinuti šerpu sa ringle te dodati mileram u vruć fil.
Vruć fil sipati u kalup sa testom, a preko fila staviti borovnice(može biti bilo koje voće).
Pripremljenu tortu peći 70 minuta(sat i 10min) u rerni zagrejanoj na 170C. Kada se torta izvadi iz rerne, fil će se mrdati i neka vas to ne brine.
Ostaviti u frižider(najbolje preko noći) da se dobro ohladi(fil će se stegnuti), iseći i poslužiti. I uživati!
Prijatno.
Priprema ganaša
Ukoliko dodatno želite da dekorišete tortu, predlažem ganaš. Čokoladu otopiti na pari te dodati slatku pavlaku i lepo sjediniti mutilicom. Preliti preko torte i vratiti u frižider da se stegne.
Bela čokolada i borovnice su kombinacija čiji se savršen spoj ukusa dugo pamti...
Tagovi