Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 16 osoba

Potrebno za koru

250 g glatko brašno

100 g Šećer

80 g Maslac

1 komad/a Jaja

Potrebno za fil

500 ml Mleko

200 g Šećer

800 g Mileram

400 g borovnice

Potrebno za ganaš (opcionalno)

200 g Bela čokolada

150 ml slatka pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Od navedenih sastojaka umesiti prhko testo, umotati u streč foliju i ostaviti ga u frizu 45min. Kad testo odstoji, razvući ga i sa njime obložiti dno i zid okruglog kalupa(26cm) koji je prethodno premazan maslacem i posut brašnom.

Ako je testo previše suvo dodati malo pavlake ili malo maslaca.

Priprema fila

Dok testo stoji u frizu, skuvati puding od navedenih sastojaka, skinuti šerpu sa ringle te dodati mileram u vruć fil.

Vruć fil sipati u kalup sa testom, a preko fila staviti borovnice(može biti bilo koje voće).

Pripremljenu tortu peći 70 minuta(sat i 10min) u rerni zagrejanoj na 170C. Kada se torta izvadi iz rerne, fil će se mrdati i neka vas to ne brine.

Ostaviti u frižider(najbolje preko noći) da se dobro ohladi(fil će se stegnuti), iseći i poslužiti. I uživati!

Prijatno.

Priprema ganaša

Ukoliko dodatno želite da dekorišete tortu, predlažem ganaš. Čokoladu otopiti na pari te dodati slatku pavlaku i lepo sjediniti mutilicom. Preliti preko torte i vratiti u frižider da se stegne.

Bela čokolada i borovnice su kombinacija čiji se savršen spoj ukusa dugo pamti...