Jaja izmutiti mućkalicom, dodati mast(može i ulje), luk, džigericu, peršun, so i biber, griz i prašak za pecivo, dobro sve sjediniti.
Kafenom kašičicom praviti knedle i spuštati u vrijuću supu.
Možete i celu smesu zarolati u streč foliju te tako skuvati u supi, folija se sama skine, a vi dobijete savršenu, ogromnu knedlu koju samo isečete na kriške, kao što je na slikama.
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 6 osoba
50 g celih jaja
25 g masti sobne temperature
50 g C Pšenični griz 250g
pola kafena kašičica soli
1 prstohvat/a bibera
pola supena kašika svežeg peršuna
pola supena kašika Luka
1 supena kašika pileće džigerice
na vrh kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema knedli
Luk, peršun i džigericu iseckati.
Jaja izmutiti mućkalicom, dodati mast(može i ulje), luk, džigericu, peršun, so i biber, griz i prašak za pecivo, dobro sve sjediniti.
Kafenom kašičicom praviti knedle i spuštati u vrijuću supu.
Možete i celu smesu zarolati u streč foliju te tako skuvati u supi, folija se sama skine, a vi dobijete savršenu, ogromnu knedlu koju samo isečete na kriške, kao što je na slikama.
Prijatno.
Tagovi