Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno:

500 g lisnatog testa

1 pakovanje/a Dr. Oetker Krempita fila

800 ml hladnog mleka

200 g višanja iz kompota

malo bademi u listićima

Naši proizvodi

Priprema

Priprema lisnatog testa:

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite lisnato testo. Od lisnatog testa isecite dva kruga prečnika 20-22 cm. Prebacite prvi krug na pleh obložen papirom za pečenje i izbockajte ga viljuškom. Drugi krug isecite na 8 trouglova, a onda i njih prebacite na pleh.

Pecite na 200 °C oko 20-25 minuta, do zlatno žute boje.

Priprema fila:

Mleko sipajte u dublju posudu i dodajte smešu za fil. Mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 3 minuta. Dodajte dobro oceđene višnje iz kompota i lagano promešajte.

Priprema krempite:

Na tacnu stavite obruč i prethodno ispečenu koru. Sipajte fil i poravnajte. Pažljivo prebacite prethodno isečene trouglove. Ostavite u frižideru 3 sata a onda skinite obruč i bočnu stranu obložite badem listićima. Pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.