Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite lisnato testo. Od lisnatog testa isecite dva kruga prečnika 20-22 cm. Prebacite prvi krug na pleh obložen papirom za pečenje i izbockajte ga viljuškom. Drugi krug isecite na 8 trouglova, a onda i njih prebacite na pleh.
Pecite na 200 °C oko 20-25 minuta, do zlatno žute boje.
Priprema fila:
Mleko sipajte u dublju posudu i dodajte smešu za fil. Mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 3 minuta. Dodajte dobro oceđene višnje iz kompota i lagano promešajte.
Priprema krempite:
Na tacnu stavite obruč i prethodno ispečenu koru. Sipajte fil i poravnajte. Pažljivo prebacite prethodno isečene trouglove. Ostavite u frižideru 3 sata a onda skinite obruč i bočnu stranu obložite badem listićima. Pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.
Sastojci
Za 8 osoba
500 g lisnatog testa
1 pakovanje/a Dr. Oetker Krempita fila
800 ml hladnog mleka
200 g višanja iz kompota
malo bademi u listićima
malo C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema lisnatog testa:
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite lisnato testo. Od lisnatog testa isecite dva kruga prečnika 20-22 cm. Prebacite prvi krug na pleh obložen papirom za pečenje i izbockajte ga viljuškom. Drugi krug isecite na 8 trouglova, a onda i njih prebacite na pleh.
Pecite na 200 °C oko 20-25 minuta, do zlatno žute boje.
Priprema fila:
Mleko sipajte u dublju posudu i dodajte smešu za fil. Mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 3 minuta. Dodajte dobro oceđene višnje iz kompota i lagano promešajte.
Priprema krempite:
Na tacnu stavite obruč i prethodno ispečenu koru. Sipajte fil i poravnajte. Pažljivo prebacite prethodno isečene trouglove. Ostavite u frižideru 3 sata a onda skinite obruč i bočnu stranu obložite badem listićima. Pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.
Tagovi