Mast penasto umutiti sa šećerom i vanilom. Dodati jogurt i postepeno dodavati brašno. Kada se masa lepo sjedini uvijte je u streč foliju pa u frižider na sat vremena “da odmori“. Ustvari da se testo malo stegne da bi lakše vadili oblike. Testo rastanjite na trećinu prsta debelo i vadite krugove malom rakijskom čašicom ili modlom za vanilice. Stavite na pek papir, pa u zagrejanu rernu na 180 stepeni pecite desetak do dvanaest minuta u zavisnosti od šporeta. Ne smeju da porumene samo da su krenule po obodu da rumene. Spajate ih tradicionalno džemom od kajsija ili šipurka i valjate u prah šećer. Prijatno dragi prijatelji!
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 40 osoba
250 gr masti svinjske
60 gr šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 dl Jogurt
500 gr mekog brašna tip 400
za valjanje gr C Šećer u prahu 250g
za filovanje gr džem od kajsija
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Mast penasto umutiti sa šećerom i vanilom. Dodati jogurt i postepeno dodavati brašno. Kada se masa lepo sjedini uvijte je u streč foliju pa u frižider na sat vremena “da odmori“. Ustvari da se testo malo stegne da bi lakše vadili oblike. Testo rastanjite na trećinu prsta debelo i vadite krugove malom rakijskom čašicom ili modlom za vanilice. Stavite na pek papir, pa u zagrejanu rernu na 180 stepeni pecite desetak do dvanaest minuta u zavisnosti od šporeta. Ne smeju da porumene samo da su krenule po obodu da rumene. Spajate ih tradicionalno džemom od kajsija ili šipurka i valjate u prah šećer. Prijatno dragi prijatelji!
Tagovi