Za 8 osoba
250 g posni margarin
100 g šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
4 supena kašika kisela voda
par kapi sok od sveže ceđenog limuna
600 g brašno T-400
po potrebi džem
po potrebi C Šećer u prahu 250g
Priprema:
Brašno usuti u dublju posudu.
Dodati šećer,Dr.Oetker vanilin šećer i izmešati.
Zatim dodati omekšali margarin(sobne temperature),kiselu vodu,limunov sok i zamesiti testo.
Testo staviti u najlon kesu,dobro zavezati i ostaviti u frižider da odstoji minimum pola sata.
Zatim:
Nakon toga testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug.
Okruglom midlom ili čašicom za rakiju vaditi krugove.
Sledeći korak:
Ređati u pleh obložen pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta vodeći računa da ne gore,da sačuvaju bledu boju.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Posluživanje:
Dok su još mlaki spajati ih džemom,valjati u C šećer u prahu,složiti na tacnu i poslužiti.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 8 osoba
250 g posni margarin
100 g šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
4 supena kašika kisela voda
par kapi sok od sveže ceđenog limuna
600 g brašno T-400
po potrebi džem
po potrebi C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Brašno usuti u dublju posudu.
Dodati šećer,Dr.Oetker vanilin šećer i izmešati.
Zatim dodati omekšali margarin(sobne temperature),kiselu vodu,limunov sok i zamesiti testo.
Testo staviti u najlon kesu,dobro zavezati i ostaviti u frižider da odstoji minimum pola sata.
Zatim:
Nakon toga testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug.
Zatim:
Okruglom midlom ili čašicom za rakiju vaditi krugove.
Sledeći korak:
Ređati u pleh obložen pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta vodeći računa da ne gore,da sačuvaju bledu boju.
Zatim:
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Posluživanje:
Dok su još mlaki spajati ih džemom,valjati u C šećer u prahu,složiti na tacnu i poslužiti.
Prijatno!
Tagovi