Belanca umutite sa prstohvatom soli i šećerom u čvrst sneg. Umešajte lagano orahe i mleveni keks. Malom kašičicom vadite oblike. Ako hoćete da budu veličine za zalogaj ili za ketering špricom za šlag pravite oblike. Testo stavite na pek papir ili podmažite puterom i pospite brašnom. Sušite na 120 stepeni oko 25 do 30 minuta.
Fil za spajanje
Kuva se klasičan fil na pari. Žumanac se umuti sa šećerom i vanilom doda se gustin koji ste pomešali sa malo vode. Otprilike na kašičicu gustina ide kašičica vode ili čak malo manje. Sve se pomeša pa se sipa u mleko. Kada provri i kada se zgusne dodati čokoladu i puter. Ohladiti fil pre filovanja. Polovine se spajaju jednom kašičicom fila. Sami ocenite koliko vam treba fila. Ostavite četiri do pet sati. Uopšte ne mora u frižider samo da nije na pretoplom mestu. Prijatno dragi moji!
Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom
Sastojci
Za 30 osoba
6 komad/a belanaca
300 gr šećera
400 gr badema ili oraha
100 gr mlevenog keksa
1 supena kašika Limun (Limunov sok)
1 prstohvat/a soli
3 komad/a Žumanca
3 supena kašika šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
2 kafena kašičica Dr. Oetker Gustin
2 kafena kašičica vode
250 ml mleka
150 gr čokolade za kuvanje min 52% kakaa
50 gr putera
Naši proizvodi
Priprema
Padobranci
Belanca umutite sa prstohvatom soli i šećerom u čvrst sneg. Umešajte lagano orahe i mleveni keks. Malom kašičicom vadite oblike. Ako hoćete da budu veličine za zalogaj ili za ketering špricom za šlag pravite oblike. Testo stavite na pek papir ili podmažite puterom i pospite brašnom. Sušite na 120 stepeni oko 25 do 30 minuta.
Fil za spajanje
Kuva se klasičan fil na pari. Žumanac se umuti sa šećerom i vanilom doda se gustin koji ste pomešali sa malo vode. Otprilike na kašičicu gustina ide kašičica vode ili čak malo manje. Sve se pomeša pa se sipa u mleko. Kada provri i kada se zgusne dodati čokoladu i puter. Ohladiti fil pre filovanja. Polovine se spajaju jednom kašičicom fila. Sami ocenite koliko vam treba fila. Ostavite četiri do pet sati. Uopšte ne mora u frižider samo da nije na pretoplom mestu. Prijatno dragi moji!
Tagovi