Recept za nagradni konkurs: Dr. Oetker sa tvojim potpisom

Sastojci

Za 30 osoba

Testo

6 komad/a belanaca

300 gr šećera

400 gr badema ili oraha

100 gr mlevenog keksa

1 supena kašika Limun (Limunov sok)

1 prstohvat/a soli

fil za spajanje

3 komad/a Žumanca

3 supena kašika šećera

2 kafena kašičica Dr. Oetker Gustin

2 kafena kašičica vode

250 ml mleka

150 gr čokolade za kuvanje min 52% kakaa

50 gr putera

Naši proizvodi

Priprema

Padobranci

Belanca umutite sa prstohvatom soli i šećerom u čvrst sneg. Umešajte lagano orahe i mleveni keks. Malom kašičicom vadite oblike. Ako hoćete da budu veličine za zalogaj ili za ketering špricom za šlag pravite oblike. Testo stavite na pek papir ili podmažite puterom i pospite brašnom. Sušite na 120 stepeni oko 25 do 30 minuta.

Fil za spajanje

Kuva se klasičan fil na pari. Žumanac se umuti sa šećerom i vanilom doda se gustin koji ste pomešali sa malo vode. Otprilike na kašičicu gustina ide kašičica vode ili čak malo manje. Sve se pomeša pa se sipa u mleko. Kada provri i kada se zgusne dodati čokoladu i puter. Ohladiti fil pre filovanja. Polovine se spajaju jednom kašičicom fila. Sami ocenite koliko vam treba fila. Ostavite četiri do pet sati. Uopšte ne mora u frižider samo da nije na pretoplom mestu. Prijatno dragi moji!