Recept za nagradni konkurs: Sočne voćne poslastice

Sastojci

Za 12 osoba

Za sos od višanja

200 g Očišćenih višanja

50 g Šećera

30 ml Vode

1 Kašika Gustina

Za fil od krem sira

150 g Krem sira

3 Kašike Šećer u prahu

Naši proizvodi

Priprema

Priprema sosa od višanja i fila sa krem sirom

U šerpicu staviti očišćene višnje, šećer i vodu i ostaviti da prokuva. U posebnu manju činiju umutiti gustin i vodu . Kada smesa višnje sa vodom i šećerom prokuvaju , usuti gustin , i kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.

Za sledeći fil u posudi krem sir promešati sa šećerom u prahu i vanila aromom.

Priprema testa za mafine

Umutiti mafine po uputstvu. U kalup za mafine poredjati korpice, ispuniti skoro do pola, sipati po kašičicu krem sira i kašiku sosa od višanja, pa pokriti kašikom testa.

Priprema mafina za pečenje

Sve to posuti komadićima čokolade koje smo dobili u pakovanju. Gotove mafine se mogu preliti glazurom od čokolade, po želji.