U šerpicu staviti očišćene višnje, šećer i vodu i ostaviti da prokuva. U posebnu manju činiju umutiti gustin i vodu . Kada smesa višnje sa vodom i šećerom prokuvaju , usuti gustin , i kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.
Za sledeći fil u posudi krem sir promešati sa šećerom u prahu i vanila aromom.
Priprema testa za mafine
Umutiti mafine po uputstvu. U kalup za mafine poredjati korpice, ispuniti skoro do pola, sipati po kašičicu krem sira i kašiku sosa od višanja, pa pokriti kašikom testa.
Priprema mafina za pečenje
Sve to posuti komadićima čokolade koje smo dobili u pakovanju. Gotove mafine se mogu preliti glazurom od čokolade, po želji.
Recept za nagradni konkurs: Sočne voćne poslastice
Sastojci
Za 12 osoba
200 g Očišćenih višanja
50 g Šećera
30 ml Vode
1 Kašika Gustina
150 g Krem sira
3 Kašike Šećer u prahu
Pola Kašičice Dr. Oetker Aroma vanila
1 Pakovanje Dr. Oetker Mafini čokoladni
Naši proizvodi
Priprema
Priprema sosa od višanja i fila sa krem sirom
U šerpicu staviti očišćene višnje, šećer i vodu i ostaviti da prokuva. U posebnu manju činiju umutiti gustin i vodu . Kada smesa višnje sa vodom i šećerom prokuvaju , usuti gustin , i kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.
Za sledeći fil u posudi krem sir promešati sa šećerom u prahu i vanila aromom.
Priprema testa za mafine
Umutiti mafine po uputstvu. U kalup za mafine poredjati korpice, ispuniti skoro do pola, sipati po kašičicu krem sira i kašiku sosa od višanja, pa pokriti kašikom testa.
Priprema mafina za pečenje
Sve to posuti komadićima čokolade koje smo dobili u pakovanju. Gotove mafine se mogu preliti glazurom od čokolade, po želji.
Tagovi