Sastojci

Za 24 osoba

Sastojci:

5 kg crvenih mesnatih paprika

4-5 kom. šargarepe

10 čena elog luka

po ukusu so

1 kašika šećera

po ukusu ulja

po ukusu sirćeta

20 kom bibera u zrnu

po želji lista peršune, celera

1 kašika C Konzervans

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Paprike operite pa im izvadite drške sa semenkama. Svaku papriku iznutra po malo posolite a spolja premažite uljem. Poređajte ih u najveći pleh od šporeta i pecite u rerni na najjačoj temperaturi oko 5-7 minuta. Izvadite ih, stavljajte u veliki sud, poklopite i isto uradite i sa ostalom paprikom. 

Šargarepu očistite, operite i izrendajte a beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u sud, pa tu dodajte sirće, šećer i biber u zrnu pa sve dobro izmešajte. Tegle dobro operite i sterilišite u rerni na 120 stepeni.

Svaku papriku umačite u smesu povrća i ređajte u tegle i dobro ih pritisnite da nema šupljina između njih. Između redova paprika stavljajte peršunov i celerov list. Napunjene tegle pritisnite odozgo plastičnim pritiskačem. U tečnost koju su pustile paprike prilikom hlađenja, dodajte konzervans, izmešajte i dopunite svaku teglu do vrha. Po potrebi dodajte još malo sirćeta. Tegle dobro zatvorite original poklopcem, stavite u veći lonac sa vodom i pasterizujte desetak minuta.

Ostavite da se potpuno ohlade pa ih odložite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Komentari

Lepo!

Odgovori

Lepo 👌

Odgovori

@liljana

Hvala! Bravo i za tebe 😋

Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori