Kajsije pripremiti kao za dzem pa posuti preko njih šećer i limuntus,prekriti krpom i ostaviti preko noći da pusti sok.Odstojale kajsije usitniti štapnim mikserom i staviti na šporet da se kuva.Kad izbije ključ smanjiti na najmanju temperaturu pa kuvati još desetak minuta,za to vreme će se pojavljivati pena koju trebate skinuti koliko možete.Za to vreme pripremite flaše,sterilišite u rerni na 100°C oko 15min.Vruć sok sipati u tople flaše,zatvorite i ostavite u rerni da se postepeno hlade.
Recept za nagradni konkurs: Vredni na leto, spremni za zimu
Sastojci
Za 2 osoba
1 kg Kajsije
750 g Šećer
1 kesica/e C Limuntus
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Kajsije pripremiti kao za dzem pa posuti preko njih šećer i limuntus,prekriti krpom i ostaviti preko noći da pusti sok.Odstojale kajsije usitniti štapnim mikserom i staviti na šporet da se kuva.Kad izbije ključ smanjiti na najmanju temperaturu pa kuvati još desetak minuta,za to vreme će se pojavljivati pena koju trebate skinuti koliko možete.Za to vreme pripremite flaše,sterilišite u rerni na 100°C oko 15min.Vruć sok sipati u tople flaše,zatvorite i ostavite u rerni da se postepeno hlade.