Sastojci

Za 16 osoba

Podlogu

500 ml Mleko

70 g Šećer

Voćni deo

250 g Očišćenih višanja

3 supena kašika Šećer

3 supena kašika Sok od oceđenih višanja ili vode

2 supena kašika Dr. Oetker Gustin

Fil

500 ml Mleko

4 supena kašika Šećera

50 g Puter sobne temperature

Ukrašavanje

100 ml Voda

3 supena kašika Listići badema

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Pomešati mleko, šećer, puding i skuvati. Pokriti celofanom kako se ne bi stvorila korica i ostaviti da se potpuno ohladi. 

Priprema podloge je jednostavna. Pomešati mleko, šećer, griz i skuvati. Skuvan griz izliti u kalup prečnika 18-20 cm. Ostaviti u frižider da se ohladi. 

Za to vreme pripremiti voćni deo. Višnje očistiti i izblendati. Dodati im šećer, sok, vanil šećer i gustin i zicom dobro promešati da nema grudvica. Skuvati uz povremeno mešanje i izliti preko podloge od griza. Ostaviti u frižideru da se stegne.

Ohlađenom pudingu dodati puter sobne temperature i mikserom umutiti fil. Umućen fil rasporediti preko stegnutog voćnog dela. Ostaviti u frižider.

Umutiti sadržaj kesice šlaga sa hladnom vodom i ukrasiti kolač. Posuti ga listićima lešnika i služiti.

Prijatno 👩🏻‍🍳.