Sastojci

Za 6 osoba

Potrebni sastojci:

300 g dvobojnih piškota

200 ml mleka za potapanje piškota

2 kesica/e Sladoled u prahu sa ukusom šumskog voć

800 ml mleka za pripremu sladoleda u prahu

Naši proizvodi

Priprema

Način pripreme:

Posebno umutiti sladolede po uputstvu sa vrecice

Modlu u koju se slaze sladoled torta obloziti pvc folijom

sLAGANJE

Slagabnje sladoled torte.

Prvi sloj ;

Piskote umakati u mleko i redjati u cetvrtasti pleh zatim na poredjane piskote staviti umuceni sladoled od jagoda.

Drugi sloj:

Preko sladoleda od jagoda redjati umocene piskote u mleko ali redjati ih ukoso da izgleda dekorativnije kada se sladoled torta iiseče.

Preko piskota staviti sladoled od šumskog voća.

Zatim preko sladoleda od šumskog voća poredjati piskote umocene u mleko.

Sladoled tortu ostaviti u zamrzivac da se stegne,

Poslužiti isečenu na parčad.

Prijatno.

Savet:

U mleko u koje se potapaju piškote po ukusu se može dodati višnjevača,rum.