Recept za nagradni konkurs: Vredni na leto, spremni za zimu

Sastojci

Za 24 osoba

Sastojci:

3 kg krastavčića (kornišona)

1 litar alk. sirćeta 9%

100 gr soli

200 gr šećera

pola kesice C Konzervans

pola kesice C Vinobran

po želji mirođije, slačice, korijandera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

   Krastavčiće (kornišone) dobro očistiti (ja koristim oštru stranu čistog sunđera za suđe), isprati u nekoliko voda a zatim ih složiti u čiste, sterilisane tegle (grejati tegle u rerni zagrejanoj na 100 st. oko desetak minuta). Trudite se da nema mnogo prostora između kornišona u tegli.            U odgovarajući sud staviti vodu, so, šećer, vinobran, konzervans i sirće da sve zajedno provri pa dodajte mirođiju, slačicu i korijander. Ovim prelivom odmah preliti kornišone u teglama ali polako da slučajno ne puknu tegle. Dobro ih zatvorite neoštećenim original poklopcima, ušuškajte ih u čebe i ostavite tako dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih smestite sa ostalom slanom zimnicom na tamno i hladno mesto.