Umutiti maslac i šećer, a potom dodati sok i keks. Pripremiti zvono i kalup sa mobilnom ivicom prečnika 22 cm. Najlakše je da uklonite dno i da direktno u pripremljeno zvono postavite ivicu kalupa i direktno razvučete koru. Odložiti u frižider da se stegne.
Priprema fila
Rastopiti kesicu želatina u 50ml hladne vode. Umutiti slatku pavlaku i dodati joj pomešanu kiselu pavlaku, krem sir i šećer. Želatin rastopiti na tihoj vatri i dodajte umućenom filu. Mutiti još par sekundi i preliti koru filom. Vratiti u frižider da se hladi.
Preliv od malina
Skuvati šećer, maline i vodu uz neprekidno uklanjanje pene. Želatin rastopljen u 100ml vode dodati u maline i skinuti ostatak pene. Ovaj sirup možete da procedite ili ne, kako vam je volja, odnosno kako više volite. Kada se prohlade maline prelijte ohlađen kolač.
Sastojci
Za 15 osoba
125 g Maslac sobne temperature
80 g Šećer u prahu
120 ml Schweppes - Tangerine
300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 ml Slatka pavlaka
200 g Krem sir
100 g Šećer u prahu
90 ml Kisela pavlaka
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
300 g Malina
300 ml Voda
2 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
100 g Kristal šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Umutiti maslac i šećer, a potom dodati sok i keks. Pripremiti zvono i kalup sa mobilnom ivicom prečnika 22 cm. Najlakše je da uklonite dno i da direktno u pripremljeno zvono postavite ivicu kalupa i direktno razvučete koru. Odložiti u frižider da se stegne.
Priprema fila
Rastopiti kesicu želatina u 50ml hladne vode. Umutiti slatku pavlaku i dodati joj pomešanu kiselu pavlaku, krem sir i šećer. Želatin rastopiti na tihoj vatri i dodajte umućenom filu. Mutiti još par sekundi i preliti koru filom. Vratiti u frižider da se hladi.
Preliv od malina
Skuvati šećer, maline i vodu uz neprekidno uklanjanje pene. Želatin rastopljen u 100ml vode dodati u maline i skinuti ostatak pene. Ovaj sirup možete da procedite ili ne, kako vam je volja, odnosno kako više volite. Kada se prohlade maline prelijte ohlađen kolač.