Sastojci

Za 15 osoba

Kora od keksa

125 g Maslac sobne temperature

80 g Šećer u prahu

120 ml Schweppes - Tangerine

300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

Fil

150 ml Slatka pavlaka

200 g Krem sir

100 g Šećer u prahu

90 ml Kisela pavlaka

Preliv od malina

300 g Malina

300 ml Voda

100 g Kristal šećer

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Umutiti maslac i šećer, a potom dodati sok i keks. Pripremiti zvono i kalup sa mobilnom ivicom prečnika 22 cm. Najlakše je da uklonite dno i da direktno u pripremljeno zvono postavite ivicu kalupa i direktno razvučete koru. Odložiti u frižider da se stegne.

Priprema fila

Rastopiti kesicu želatina u 50ml hladne vode. Umutiti slatku pavlaku i dodati joj pomešanu kiselu pavlaku, krem sir i šećer. Želatin rastopiti na tihoj vatri i dodajte umućenom filu. Mutiti još par sekundi i preliti koru filom. Vratiti u frižider da se hladi.

Preliv od malina

Skuvati šećer, maline i vodu uz neprekidno uklanjanje pene. Želatin rastopljen u 100ml vode dodati u maline i skinuti ostatak pene. Ovaj sirup možete da procedite ili ne, kako vam je volja, odnosno kako više volite. Kada se prohlade maline prelijte ohlađen kolač.