Za 1 osoba
6 Jaja
100 gr Kristal sećera
200 gr Brašna
200 gr C Pšenični griz 250g
1 C Prašak za pecivo
1 l Mleka
500 ml Slatke pavlake
150 gr Mleka u prahu
300 g Karamel za trileće
Priprema
Prvo umutiti belanca, dodati šećer, mutiti sve dok ne dobijete čvrst sneg, zatim dodati žumanca i sjediniti masu.
Nakon toga dodati brašno i pecivo, i na kraju dodati griz, sve to lepo varjačom sjediniti.
Preliti u pleh obložen pek papirom.
Peci 20-25 min u zagrejanoj pećnici na 200°.
Kada je kolač gotov, izvatiti iz pleha i izbuškati biskvit što više sa obe strane.
Preliv pripremate tako što mleko zagrejete koliko samo da je vruće, dodati mleko u prahu i zicom lepo promešati da se mleko u prahu rastopi.
Zatim to mleko pomešate sa slatkom pavlakom.
U pleh u koji ste pekli biskvit, sipati par kutlača preliva, staviti biskvit pa preliti sa ostatkom melka.
Ostaviti da se biskvit natopi, pa premazati karamel prelivom.
Karamel ćete malo zagrejati na laganoj vatri, da se malo opisti kako biste lakše razmazali karamel.
Ostaviti u frižideru da se ohladi.
Uživajte u ukusu ovog predivnog kolača 😊
Sastojci
Za 1 osoba
6 Jaja
100 gr Kristal sećera
200 gr Brašna
200 gr C Pšenični griz 250g
1 C Prašak za pecivo
1 l Mleka
500 ml Slatke pavlake
150 gr Mleka u prahu
300 g Karamel za trileće
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Prvo umutiti belanca, dodati šećer, mutiti sve dok ne dobijete čvrst sneg, zatim dodati žumanca i sjediniti masu.
Nakon toga dodati brašno i pecivo, i na kraju dodati griz, sve to lepo varjačom sjediniti.
Preliti u pleh obložen pek papirom.
Peci 20-25 min u zagrejanoj pećnici na 200°.
Kada je kolač gotov, izvatiti iz pleha i izbuškati biskvit što više sa obe strane.
Preliv pripremate tako što mleko zagrejete koliko samo da je vruće, dodati mleko u prahu i zicom lepo promešati da se mleko u prahu rastopi.
Zatim to mleko pomešate sa slatkom pavlakom.
U pleh u koji ste pekli biskvit, sipati par kutlača preliva, staviti biskvit pa preliti sa ostatkom melka.
Ostaviti da se biskvit natopi, pa premazati karamel prelivom.
Karamel ćete malo zagrejati na laganoj vatri, da se malo opisti kako biste lakše razmazali karamel.
Ostaviti u frižideru da se ohladi.
Uživajte u ukusu ovog predivnog kolača 😊