Za 20 osoba
5 komad/a Jaja
5 supena kašika Secer
3 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
100 ml Ulje
120 g Dr. Oetker Gustin
150 g Cokolada
200 g Sećer
250 g Margarin
100 g Lesnik
100 g Napolitanka lesnik
200 ml Slatka pavlaka
600 ml Mleko
300 g Nutela krem
Priprema
Pravimo prvo Fil da bi se ohladio
Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.
Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se fil hladi prviti kore.
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.
Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.
Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.
Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.
Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.
Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.
Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.
Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.
Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.
Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.
Tako raditi do kraja.
Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Balans omiljenih ukusa
Sastojci
Za 20 osoba
5 komad/a Jaja
5 supena kašika Secer
3 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
100 ml Ulje
120 g Dr. Oetker Gustin
150 g Cokolada
200 g Sećer
250 g Margarin
100 g Lesnik
100 g Napolitanka lesnik
200 ml Slatka pavlaka
600 ml Mleko
300 g Nutela krem
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Pravimo prvo Fil da bi se ohladio
Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.
Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se fil hladi prviti kore.
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.
Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.
Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.
Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.
Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.
Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.
Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.
Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.
Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.
Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.
Tako raditi do kraja.
Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!
Tagovi