Recept za nagradni konkurs: Balans omiljenih ukusa

Sastojci

Za 20 osoba

Sastojci

5 komad/a Jaja

5 supena kašika Secer

3 supena kašika Brašno T-500

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

100 ml Ulje

Fil

150 g Cokolada

200 g Sećer

250 g Margarin

100 g Lesnik

100 g Napolitanka lesnik

200 ml Slatka pavlaka

600 ml Mleko

300 g Nutela krem

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Pravimo prvo Fil da bi se ohladio

Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se fil hladi prviti kore.

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.

Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.

Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.

Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.

Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.

Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!