Za 4 osoba
300 ml Mleko
300 ml Voda
1 kg Brašno T-400
1 supena kašika Šećer
1 kafena kašičica So
3 manje šoljice Ulje
1 komad/a Jaje
Po želji g Eurokewm, Nutela
🥐
1.Sjediniti mleko i vodu, dodati šećer i staviti kvasac da naraste.
2. U posudu za mešenje testa staviti nadošao kvasac, dodati ulje, so i postepeno dodavati brašno i mesiti testo.
3.Testo podeliti na 7-8 manjih obgica i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
4.Zatim svaku lopticu razvući oklagijom, iseći na jednakih trouglova i na svaki staviti po kašičicu eurokrema. Uviti kiflice i ređati ih u pleh.
5.Kiflice pre pečenje ostaviti da odstoje nekih 20-30 minuta, zatim ih premazati umućenim jajetom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 C.
Sastojci
Za 4 osoba
300 ml Mleko
300 ml Voda
1 kg Brašno T-400
1 supena kašika Šećer
1 kafena kašičica So
3 manje šoljice Ulje
1 komad/a Jaje
Po želji g Eurokewm, Nutela
Priprema
🥐
1.Sjediniti mleko i vodu, dodati šećer i staviti kvasac da naraste.
2. U posudu za mešenje testa staviti nadošao kvasac, dodati ulje, so i postepeno dodavati brašno i mesiti testo.
3.Testo podeliti na 7-8 manjih obgica i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
4.Zatim svaku lopticu razvući oklagijom, iseći na jednakih trouglova i na svaki staviti po kašičicu eurokrema. Uviti kiflice i ređati ih u pleh.
5.Kiflice pre pečenje ostaviti da odstoje nekih 20-30 minuta, zatim ih premazati umućenim jajetom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 C.
Tagovi