Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 5 osoba
°• Testo
200 ml
Mleko
1/2 komad/a
Sveži kvasac
100 ml
Ulje
1 supena kašika
So
1 supena kašika
Šećer
900 g
Brašno T-400
2 komad/a
Jaja
250 gr
Suhomesnato
250 gr
Kačkavalj
1 kesica/e
Kečap
50 gr
Susam
Priprema
°• Priprema:
1) Zagrejte 200ml mleka i ubacite u činiju sa kvascem. Promešajte da se sjedini.
°• Priprema:
2) U posudu dodajte kašiku šećera i soli, 1 jaje, 1 belance, 100ml ulja i promešajte. Potom dodajte smesu sa kvascem i mlekom pa sjedinite.
°• Priprema:
3) Zatim, dodajte brašno malo po malo (500gr) pa umesite testo uz postepeno dodavanje još brašna (200 do 400gr). Kada ste umesili testo odložite ga oko 1h da naraste. Kada je testo gotovo razvucite ga, napravite krugove i zajedno sa posudom za kalcone napravite oblike.
°• Priprema:
4) Ja sam dodala kečap, suhomesnato, kačkavalj. (Možete dodati i sir ili bilo koji drugi sastojak koji želite). Kada su oblici spremni, pritisnite ih viljuškom vrlo malo po ivicama pa premažite žumancem i dodajte susam. Pecite na 190°C sve dok korica ne dobije lepu zlatno-braon boju.
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 5 osoba
200 ml Mleko
1/2 komad/a Sveži kvasac
100 ml Ulje
1 supena kašika So
1 supena kašika Šećer
900 g Brašno T-400
2 komad/a Jaja
250 gr Suhomesnato
250 gr Kačkavalj
1 kesica/e Kečap
50 gr Susam
Priprema
°• Priprema:
1) Zagrejte 200ml mleka i ubacite u činiju sa kvascem. Promešajte da se sjedini.
°• Priprema:
2) U posudu dodajte kašiku šećera i soli, 1 jaje, 1 belance, 100ml ulja i promešajte. Potom dodajte smesu sa kvascem i mlekom pa sjedinite.
°• Priprema:
3) Zatim, dodajte brašno malo po malo (500gr) pa umesite testo uz postepeno dodavanje još brašna (200 do 400gr). Kada ste umesili testo odložite ga oko 1h da naraste. Kada je testo gotovo razvucite ga, napravite krugove i zajedno sa posudom za kalcone napravite oblike.
°• Priprema:
4) Ja sam dodala kečap, suhomesnato, kačkavalj. (Možete dodati i sir ili bilo koji drugi sastojak koji želite). Kada su oblici spremni, pritisnite ih viljuškom vrlo malo po ivicama pa premažite žumancem i dodajte susam. Pecite na 190°C sve dok korica ne dobije lepu zlatno-braon boju.
Tagovi