Kupus iseći na četvrtine, pa na osmine i dobro oprati. U loncu u kojem će se kuvati rastiopiti mast i propžiti alevu. Par listova kupusa staviti na dno lonca, pa ređati red kupusa red mesa, slanine i suvog mesa sa crnim lukom i belim lukom, posoliti, pobiberiti meso u svakom sloju. Možete staviti i biber u zrnu i lovorov list. Završiti slaganje sa redom kupusa. Sipati vode da ogrezne. Kuvati na tihoj vatri nekoliko sati. Služiti uz proju.
Sastojci
Za 8 osoba
2 manje glavica kiseli kupus
1 glavica crni luk
5-6 čenova beli luk
500 g Junetina
400-500 g suvih rebara
200-300 g suve slanine
1 supena kašika aleve paprike
2 supena kašika mast
Priprema
svadbarski kupus
Kupus iseći na četvrtine, pa na osmine i dobro oprati. U loncu u kojem će se kuvati rastiopiti mast i propžiti alevu. Par listova kupusa staviti na dno lonca, pa ređati red kupusa red mesa, slanine i suvog mesa sa crnim lukom i belim lukom, posoliti, pobiberiti meso u svakom sloju. Možete staviti i biber u zrnu i lovorov list. Završiti slaganje sa redom kupusa. Sipati vode da ogrezne. Kuvati na tihoj vatri nekoliko sati. Služiti uz proju.
Tagovi