Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata

Sastojci

Za 6 osoba

sastojci

1 komad/a bela jagnjeća džigerica

1 komad/a crna jagnjeća džigerica

1 komad/a jagnjeće srce

1 komad/a jagnjeća maramica

nekoliko komad/a tankih prasećih creva (već opranih, prevrnutih i termički obradjenih)

po ukusu prstohvat/a so

po ukusu prstohvat/a biber

1 supena kašika slatke aleve paprike

1 supena kašika Brašno T-400

2 supena kašika ulja

po ukusu komad/a lovorov list

Priprema

priprema

Jagnjeću džigericu, srce i maramicu dobro operite pa stavite u hladnu vodu da odstoje, najbolje celu noć. Dobro ih isperite i isecite na komade dužine 6 cm a širine 2 cm. Uzmite od svake vrste (crna i bela džigerica, srce i maramica) po jedno parče i vežite ih crevom ( tanko praseće crevo, koje je već oprano, prevrnuto i termički obradjeno) da se šardeni ne bi rasturili. 

priprema

Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav pripremljeni materijal.

priprema

Poredjajte ih u šerpu, preko njih stavite 2-3 kašike ulja, posolite, stavite biber i lovorov list. Nemojte preterivati sa uljem sve je i previše masno.

priprema

Nalijte sa malo vode, poklopite i dinstajte oko 3 sata. 

priprema

Kada su šardene skoro gotove, napravite zapršku sa veoma malo brašna i slatke začinske paprike i njom prelijte šardene. 

priprema

Možete ih staviti u rernu da se zapeku. Služite ih vruće kao predjelo. Prijatno.