Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 6 osoba
sastojci
1 komad/a
bela jagnjeća džigerica
1 komad/a
crna jagnjeća džigerica
1 komad/a
jagnjeće srce
1 komad/a
jagnjeća maramica
nekoliko komad/a
tankih prasećih creva (već opranih, prevrnutih i termički obradjenih)
po ukusu prstohvat/a
so
po ukusu prstohvat/a
biber
1 supena kašika
slatke aleve paprike
1 supena kašika
Brašno T-400
2 supena kašika
ulja
po ukusu komad/a
lovorov list
Priprema
priprema
Jagnjeću džigericu, srce i maramicu dobro operite pa stavite u hladnu vodu da odstoje, najbolje celu noć. Dobro ih isperite i isecite na komade dužine 6 cm a širine 2 cm. Uzmite od svake vrste (crna i bela džigerica, srce i maramica) po jedno parče i vežite ih crevom ( tanko praseće crevo, koje je već oprano, prevrnuto i termički obradjeno) da se šardeni ne bi rasturili.
priprema
Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav pripremljeni materijal.
priprema
Poredjajte ih u šerpu, preko njih stavite 2-3 kašike ulja, posolite, stavite biber i lovorov list. Nemojte preterivati sa uljem sve je i previše masno.
priprema
Nalijte sa malo vode, poklopite i dinstajte oko 3 sata.
priprema
Kada su šardene skoro gotove, napravite zapršku sa veoma malo brašna i slatke začinske paprike i njom prelijte šardene.
priprema
Možete ih staviti u rernu da se zapeku. Služite ih vruće kao predjelo. Prijatno.
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 6 osoba
1 komad/a bela jagnjeća džigerica
1 komad/a crna jagnjeća džigerica
1 komad/a jagnjeće srce
1 komad/a jagnjeća maramica
nekoliko komad/a tankih prasećih creva (već opranih, prevrnutih i termički obradjenih)
po ukusu prstohvat/a so
po ukusu prstohvat/a biber
1 supena kašika slatke aleve paprike
1 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika ulja
po ukusu komad/a lovorov list
Priprema
priprema
Jagnjeću džigericu, srce i maramicu dobro operite pa stavite u hladnu vodu da odstoje, najbolje celu noć. Dobro ih isperite i isecite na komade dužine 6 cm a širine 2 cm. Uzmite od svake vrste (crna i bela džigerica, srce i maramica) po jedno parče i vežite ih crevom ( tanko praseće crevo, koje je već oprano, prevrnuto i termički obradjeno) da se šardeni ne bi rasturili.
priprema
Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav pripremljeni materijal.
priprema
Poredjajte ih u šerpu, preko njih stavite 2-3 kašike ulja, posolite, stavite biber i lovorov list. Nemojte preterivati sa uljem sve je i previše masno.
priprema
Nalijte sa malo vode, poklopite i dinstajte oko 3 sata.
priprema
Kada su šardene skoro gotove, napravite zapršku sa veoma malo brašna i slatke začinske paprike i njom prelijte šardene.
priprema
Možete ih staviti u rernu da se zapeku. Služite ih vruće kao predjelo. Prijatno.
Tagovi