Za 10 osoba
25 g svež kvasac
150 ml mleko
100 ml voda
75 ml ulje
1 komad/a jaja
2 supena kašija šećer
1 kafena kašičica so
oko 500 g brašno T-400
500 g mak
300 ml mleko
200 g šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
20 g maslac(margarin)
Za testo:
Kvasac izmrviti i staviti u činiju,dodati 1 kašiku šećera,50 ml mleka,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.
Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera i nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.
U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Zatim:
Nadošlo testo premesiti i podeliti na 2 dela.
Za nadev:
U šerpu staviti mak,dodati šećer,Dr.Oetker vanilin šećer,preliti sa vrelim mlekom i kratko prokuvati.
Fil podeliti na 2 dela.
Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravouganika.
Naneti po polovinu fila.
Sledeći korak:
Urolati i staviti u pleh obložen pek-papirom.
Nakon toga:
Jaje i otopljen maslac razmutiti viljuškom i premazati štrudle.
Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati").
Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta(zavisno od rerne).
Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Posluživanje:
Štrudlu seći i poslužiti.
Savet:Po želji,kada izvadite štrudlu iz rerne i kada se prohladi možete je posuti C šećerom u prahu.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 10 osoba
25 g svež kvasac
150 ml mleko
100 ml voda
75 ml ulje
1 komad/a jaja
2 supena kašija šećer
1 kafena kašičica so
oko 500 g brašno T-400
500 g mak
300 ml mleko
200 g šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
20 g maslac(margarin)
1 komad/a jaja
Naši proizvodi
Priprema
Za testo:
Kvasac izmrviti i staviti u činiju,dodati 1 kašiku šećera,50 ml mleka,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.
Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera i nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.
U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Zatim:
Nadošlo testo premesiti i podeliti na 2 dela.
Za nadev:
U šerpu staviti mak,dodati šećer,Dr.Oetker vanilin šećer,preliti sa vrelim mlekom i kratko prokuvati.
Fil podeliti na 2 dela.
Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravouganika.
Naneti po polovinu fila.
Sledeći korak:
Urolati i staviti u pleh obložen pek-papirom.
Nakon toga:
Jaje i otopljen maslac razmutiti viljuškom i premazati štrudle.
Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati").
Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta(zavisno od rerne).
Zatim:
Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Posluživanje:
Štrudlu seći i poslužiti.
Savet:Po želji,kada izvadite štrudlu iz rerne i kada se prohladi možete je posuti C šećerom u prahu.
Prijatno!
Tagovi