Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 4 osoba
Sastojci:
2 komad/a
bataka sa karabatacima
5 srednja
krompira
2 manje
šargarepe
1 glavica
crnog luka
50 gr
pirinča
2 čena
belog luka
2 kašičice
aleve paprike
po ukusu
so, biber, suvi začin
po želji
list peršuna
po želji
ulje ili mast
Priprema
Priprema:
U odgovarajući sud na ulju propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa nakon nekoliko minuta dodajte krompir isečen na komade i opran pirinač. Sve zajedno promešajte pa dodajte so, biber, suvi začin i alevu papriku.
Sve izručite u vatrostalnu posudu, nalijte vodom da ogrezne a zatim dodajte seckan beli luk i odozgo poređajte batake i karabatake.
Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata na 200 st. a onda sklonite foliju, pospite seckanim peršunom i pecite još 10-15 min. tj. dok meso ne bude ispečeno i pirinač ne omekša.
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a bataka sa karabatacima
5 srednja krompira
2 manje šargarepe
1 glavica crnog luka
50 gr pirinča
2 čena belog luka
2 kašičice aleve paprike
po ukusu so, biber, suvi začin
po želji list peršuna
po želji ulje ili mast
Priprema
Priprema:
U odgovarajući sud na ulju propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa nakon nekoliko minuta dodajte krompir isečen na komade i opran pirinač. Sve zajedno promešajte pa dodajte so, biber, suvi začin i alevu papriku.
Sve izručite u vatrostalnu posudu, nalijte vodom da ogrezne a zatim dodajte seckan beli luk i odozgo poređajte batake i karabatake.
Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata na 200 st. a onda sklonite foliju, pospite seckanim peršunom i pecite još 10-15 min. tj. dok meso ne bude ispečeno i pirinač ne omekša.
Jelo poslužite toplu uz salatu po vašem izboru.
Tagovi