Sve se to umesi i se dodaje po malo brasna da na kraju bude ne jako tvrdo i da moze da se istegli ono 1 mm debljine.
Moze casicom za rakiju da se sece ili nekom modlom. Kada se ohlade se namazu pekmezom od kajsije naj bolji. Uzme se dve vanilice i na sredinu se stavi malo pekmeza ne puno.
A kada se skroz ohlade(naj bolje sutradan da se uvijedu u prah secer). Ja ih stavljam u kutiju sa poklopcem kada ih ujedinim pekmezom i ostavim ih tako do sutradan pa onda uvijem u secer.
Sastojci
Za 20 osoba
Pola kg kg Svinjska mast
Priprema
Vanilice sa mastom i margarinom
-1 jaje
-1 solja mleka na sobnoj temperaturi
-4 kasike masti(moze i manje)
-1 margarin
Brasno po potrebi nikad nisam merila.
Sve se to umesi i se dodaje po malo brasna da na kraju bude ne jako tvrdo i da moze da se istegli ono 1 mm debljine.
Moze casicom za rakiju da se sece ili nekom modlom. Kada se ohlade se namazu pekmezom od kajsije naj bolji. Uzme se dve vanilice i na sredinu se stavi malo pekmeza ne puno.
A kada se skroz ohlade(naj bolje sutradan da se uvijedu u prah secer). Ja ih stavljam u kutiju sa poklopcem kada ih ujedinim pekmezom i ostavim ih tako do sutradan pa onda uvijem u secer.
Tagovi