Za 10 osoba
250 g maslaca
250 g C Šećer u prahu 250g
1 komad/a jaje
2 supene kašike Dr. Oetker Aroma vanila
mali prstohvat/a soli
na vrh noža C Prašak za pecivo
500 g brašna tip 400meko
1 kesica C Vanilin šećer
50 g C Šećer u prahu 250g
Nacin pripreme;
Umutiti puter sa šećerom u prahu.
Dodati prstohvat soli,aromu vanile,jaje.
Postepeno dodavati brašno,umesiti fino glatko testo.
Testo staviti u špric za tulumbe ili špric za kolače pa istiskati željene oblike.
Oblikovan keks stavljati u tepsiju na pek papir.Peći 10 -12 minuta na 160stepeni.
Keks treba da ostane svetle boje.
Dok se keks peče pripremiti šećerni posip.
Vanilin šećer pomešati sa šećerom u prahu pa vruć pečen keks odmah uvaljati u mirisni šećerni posip.
Ohlađen keks čuvati u staklenim ili metalnim kutijama.
Prijatno.
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 10 osoba
250 g maslaca
250 g C Šećer u prahu 250g
1 komad/a jaje
2 supene kašike Dr. Oetker Aroma vanila
mali prstohvat/a soli
na vrh noža C Prašak za pecivo
500 g brašna tip 400meko
1 kesica C Vanilin šećer
50 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Nacin pripreme;
Umutiti puter sa šećerom u prahu.
Dodati prstohvat soli,aromu vanile,jaje.
Postepeno dodavati brašno,umesiti fino glatko testo.
Testo staviti u špric za tulumbe ili špric za kolače pa istiskati željene oblike.
Oblikovan keks stavljati u tepsiju na pek papir.Peći 10 -12 minuta na 160stepeni.
Keks treba da ostane svetle boje.
Dok se keks peče pripremiti šećerni posip.
Vanilin šećer pomešati sa šećerom u prahu pa vruć pečen keks odmah uvaljati u mirisni šećerni posip.
Ohlađen keks čuvati u staklenim ili metalnim kutijama.
Prijatno.
Tagovi