Sastojci

Za 24 osoba

Kora:

10 komad/a belanaca

10 supena kašika šećera

10 supena kašika brašna

2.5 dl mleka

Krema:

10 komad/a žumanaca

8 supena kašika šećera

2 supena kašika Dr. Oetker Gustin

7.5 dl mleka

200 g bele čokolade

250 g putera

Šlag:

2.5 dl dl kisele vode

Naši proizvodi

Priprema

Kora:

Ulupajte belanca u čvrst šam, pa dodajte šećer i dobro izmiksajte.

Smanjite brzinu miksera, te dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Pripremljenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen pravougaoni pleh, poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180 ºC dvadesetak minuta.

Izvadite iz rerne, te odmah prelijte hladnim mlekom i ostavite da se kora ohladi i upije.

 

Krema:

Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, te dodajte prašak za puding, gustin i malo mleka.

Sve umutite lagano i sipajte u preostalo proključalo mleko na šporetu.

Mešajte dok se ne zgusne, pa dodajte kockice bele čokolade da se rastope.

Ohlađen krem sjedinite sa umućenim puterom.

Završni postupak:

Pripremljenom kremom nafilujte ohlađenu koru.

Umutite šlag u prahu sa hladnom kiselom il običnom vodom (ili slatku pavlaku), pa premažite preko fila.

Rashlađen kolač isecite na komade željene veličine i uživajte!