Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 10 osoba

Potrebni sastojci za beli fil (belance)

150 g Krem sir

30 g Secer

1/2 kafena kašičica Limun (Limunov sok)

1/2 malo Ekstrakt od vanile

125 ml Slatka pavlaka

Potrebni sastojci za žuti fil (žumance):

1 supena kašika Pekmez od kajsije

1 supena kašika Maslaca

2 kafena kašičica Soka od narandze

Priprema

Smesa

Sastojke za belance sjedinite i dobro umutite dok smesa ne postane kremasta, približno tri do četiri minuta.Manjom kašikom stavljajte smesu za belance u čokoladno jaje dok ga ne napunite.

Ostavite jaje u frižider da se ohladi najmanje 30 minuta.

  Pripremite žuti fil za žumance tako što ćete na laganoj vatri zagrejati pekmez od kajsije i maslac, i na kraju dodati i sjediniti sa sokom od narandže.

 Ostavite da se ohladi dok se ne zgusne.

  Kada se i žuti fil zgusnuo, stavite u svako jaje malo žumanceta a zatim vratite jaja u frižider na hlađenje. Držite ih na hladnom minimum pola sata, a izvadite 10 minuta pre serviranja.