Sastojke za belance sjedinite i dobro umutite dok smesa ne postane kremasta, približno tri do četiri minuta.Manjom kašikom stavljajte smesu za belance u čokoladno jaje dok ga ne napunite.
Ostavite jaje u frižider da se ohladi najmanje 30 minuta.
Pripremite žuti fil za žumance tako što ćete na laganoj vatri zagrejati pekmez od kajsije i maslac, i na kraju dodati i sjediniti sa sokom od narandže.
Ostavite da se ohladi dok se ne zgusne.
Kada se i žuti fil zgusnuo, stavite u svako jaje malo žumanceta a zatim vratite jaja u frižider na hlađenje. Držite ih na hladnom minimum pola sata, a izvadite 10 minuta pre serviranja.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 10 osoba
150 g Krem sir
30 g Secer
1/2 kafena kašičica Limun (Limunov sok)
1/2 malo Ekstrakt od vanile
125 ml Slatka pavlaka
1 supena kašika Pekmez od kajsije
1 supena kašika Maslaca
2 kafena kašičica Soka od narandze
Priprema
Smesa
Sastojke za belance sjedinite i dobro umutite dok smesa ne postane kremasta, približno tri do četiri minuta.Manjom kašikom stavljajte smesu za belance u čokoladno jaje dok ga ne napunite.
Ostavite jaje u frižider da se ohladi najmanje 30 minuta.
Pripremite žuti fil za žumance tako što ćete na laganoj vatri zagrejati pekmez od kajsije i maslac, i na kraju dodati i sjediniti sa sokom od narandže.
Ostavite da se ohladi dok se ne zgusne.
Kada se i žuti fil zgusnuo, stavite u svako jaje malo žumanceta a zatim vratite jaja u frižider na hlađenje. Držite ih na hladnom minimum pola sata, a izvadite 10 minuta pre serviranja.
Tagovi