Za 6 osoba
2 dl Jogurt
20 g Kvasac
50 g Šećer
100 g Istopljeni margarin
2 komad/a Jaja
2-3 prstohvat/a So
500 g Oštro brašno
1 dl Voda
50 g Istopljeni maslac
100 g C Šećer u prahu 250g
KORAK 1
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac.
Dodati kašičicu šećera i so.
Ostaviti da malo naraste.
KORAK 2
U posudu sipati brašno.
Dodati kvasac,jogurt,jaja,istopljeni margarin,šećer.
Zamesiti meko testo koje se lepi za ruke.
Ostaviti da testo naraste.
KORAK 3
Na pobrašnjenu površinu istresti naraslo testo.
Razviti testo na debljinu 1 cm.
Čašom vaditi krofne i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Ostaviti da stoje oko pola sata,da bi narasle.
KORAK 4
Krofne peći oko pola sata na 180 stepeni dok ne porumene.
Vruće krofne premazati sa istopljenim maslacem.
KORAK 5
Krofne posuti sa šećerom u prahu.
Recept za nagradni konkurs: Tragom bakinih recepata
Sastojci
Za 6 osoba
2 dl Jogurt
20 g Kvasac
50 g Šećer
100 g Istopljeni margarin
2 komad/a Jaja
2-3 prstohvat/a So
500 g Oštro brašno
1 dl Voda
50 g Istopljeni maslac
100 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
KORAK 1
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac.
Dodati kašičicu šećera i so.
Ostaviti da malo naraste.
KORAK 2
U posudu sipati brašno.
Dodati kvasac,jogurt,jaja,istopljeni margarin,šećer.
Zamesiti meko testo koje se lepi za ruke.
Ostaviti da testo naraste.
KORAK 3
Na pobrašnjenu površinu istresti naraslo testo.
Razviti testo na debljinu 1 cm.
Čašom vaditi krofne i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Ostaviti da stoje oko pola sata,da bi narasle.
KORAK 4
Krofne peći oko pola sata na 180 stepeni dok ne porumene.
Vruće krofne premazati sa istopljenim maslacem.
KORAK 5
Krofne posuti sa šećerom u prahu.
Tagovi