Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 6 osoba

Smesa

400 g Svapski sir

2 komad/a Pomorandže

50 g Puter

1 solja Secer

100 ml Pavlaka (mlečna)

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Oljuštite pomorandže pa koru naseckajte, prodinstajte i osušite pa koristite kao dekoraciju.

Otopite puter, dodajte šećer a posle 5 minuta i pulpu i sok pomorandži. Kuvajte dok počne da karamelizira. Dodajte pavlaku, promešajte i sklonite s vatre. Kad se ohladi, mutite švapski sir i kašiku po kašiku dodajte smesu od pomorandži (malo ostavite za dekoraciju)

Stavite u kalup (može biti bilo koja činija koju ste prethodno obložili providnom folijom) i ostavite preko noći. Prevrnite iz kalupa, ukrasite prah-šećerom i korama pomorandže.