Oljuštite pomorandže pa koru naseckajte, prodinstajte i osušite pa koristite kao dekoraciju.
Otopite puter, dodajte šećer a posle 5 minuta i pulpu i sok pomorandži. Kuvajte dok počne da karamelizira. Dodajte pavlaku, promešajte i sklonite s vatre. Kad se ohladi, mutite švapski sir i kašiku po kašiku dodajte smesu od pomorandži (malo ostavite za dekoraciju)
Stavite u kalup (može biti bilo koja činija koju ste prethodno obložili providnom folijom) i ostavite preko noći. Prevrnite iz kalupa, ukrasite prah-šećerom i korama pomorandže.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 6 osoba
400 g Svapski sir
2 komad/a Pomorandže
50 g Puter
1 solja Secer
100 ml Pavlaka (mlečna)
1 kesica/e C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Oljuštite pomorandže pa koru naseckajte, prodinstajte i osušite pa koristite kao dekoraciju.
Otopite puter, dodajte šećer a posle 5 minuta i pulpu i sok pomorandži. Kuvajte dok počne da karamelizira. Dodajte pavlaku, promešajte i sklonite s vatre. Kad se ohladi, mutite švapski sir i kašiku po kašiku dodajte smesu od pomorandži (malo ostavite za dekoraciju)
Stavite u kalup (može biti bilo koja činija koju ste prethodno obložili providnom folijom) i ostavite preko noći. Prevrnite iz kalupa, ukrasite prah-šećerom i korama pomorandže.
Tagovi